Fredag og lørdag arrangeres Melhusfestivalen i Bankhallen på Melhus. Festivalsjef Per Evjen tror alt legger til rette for en folkefest med DDE, CC Cowboys og Stage Dolls som trekkplastre.

- Vi har en helt rå line up og det bør borge for folkefest. Så får vi se om det blir det, sa han under et møte tirsdag kveld.

Agenda var sikkerhet under festivalen og til stede var både lensmann Monica Brækken, Per Magne Tronvoll fra vaktselskapet PCM security, frivillige og representanter fra Røde Kors og idrettsklubbene Gauldal SK og Gimse IL. Sistnevnte klubb stiller med hele 90 vakter under festivalen og vil bære en stor del av ansvaret for at publikum får en god opplevelse.

Vakter med Gaula-ansvar

Lensmann Brækken benyttet anledningen til å rose arrangøren for god planlegging.

- Vi har fått ordentlige gode tilbakemeldinger på Melhusfestivalen. Ingenting overlates til tilfeldighetene og det er tatt lærdom av tidligere arrangementer. Det er ikke planleggingen det skal stå på, sa hun.

Hun understreket at jobben på langt nær er gjort.

- Det er jobben som gjøres om kvelden som avgjør om det blir et godt arrangement, sa Brækken. Hun minnet også det frivillige vaktkorpset om at de er hyret inn for å gjøre en jobb.

- Smil, prat med naboen. Men husk, dere er på jobb.

Avstanden er kort fra konsertarenaen til lakseelva Gaula. To vakter er satt av til å patruljere langs Martin Tranmæls veg som strekker seg parallelt med elva. Veien er stengt for unødig gjennomkjøring mens festivalen pågår. Arrangøren ønsker selvsagt ingen redningsaksjoner i det våte element.

- Dere må gå ned til elva og følge med på om det er noe trafikk der. Bruk litt tid på å kikke etter folk, anmodet festivalsjef Evjen.

Terrortrussel?

Tronvoll fra PCM security spurte om terror har vært et element under planleggingen. 22 mennesker ble drept i Manchester da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften rett i etterkant av en konsert med Ariana Grande.

- Det foreligger ingen spesiell terrortrussel mot dette arrangementet, men det er absolutt en aktuell problemstilling, sa Brækken.

Hun kom med en siste oppfordring til arrangøren:

- Skap et godt folkearrangement.

Til det trengs det folk. Evjen erkjenner at billettsalget har gått tregere enn ønsket.

- Det kunne godt vært mer fart i billettsalget, sa festivalsjefen, vel vitende om at melhusbyggen gjerne venter litt med å sikre seg inngangspass.

Arrangøren forventer derfor stort billettsalg i døra.

Festivalsjef Per Evjen forklarer hvor politi, vakter og sanitet vil befinne seg. Det er hyret inn cirka 130 vakter alt i alt med frivillige, vaktselskap og politi. Foto: Thomas Olsen