I år som i fjor arrangerte rødrussen på Gauldal videregående skole russerevy. Over 40 rødruss sto bak showet, og en liten pause fra godværet lørdag formiddag var vel verdt det for publikum som hadde kommet for å oppleve revyen Skamløs.

Se video fra russerevyen.

190 publikummere hadde funnet veien til kulturhuset lørdag formiddag, og med både grovt språk og seksuelle preferanser, ble kanskje startskuddet for vårens russe-eventyr for avgangselevene 2017 satt.

Som seg hør og bør russerevy ble det meste harselert med – fra lærere til skolen, til lokallag, norske skiløpere og elevene selv. En god porsjon selvironi skal en ha for å sette i stand revy, og resultatet av det som må ha vært lang og hard jobbing var svært godt.

Bød på seg selv

Menyen var svært variert, og publikum fikk oppleve godt skuespill fra både skolens egen versjon av Sophie Elise, Farmen-Laila, samt en forrykende opptreden av en tro kopi av Lilli Bendriss fra Åndenes Makt, som alle gjestet sånn cirka Thomas og Harald i sketsjen Cirka Senkveld.

Andre spesielt gode sketsjer var den om militær-rekruttene på første sesjon, hvor guttene på scenen virkelig fikk latteren frem hos publikum, og imponerte med både muskelkraft og skuespillerevner.

At avgangselevene i år ikke er redde for å by på seg selv, er tydelig. Elevene kom godt forberedt, og showet hadde ingen nervøse pauser. Russen hadde også fått med seg bandet Cash fra Ålen, som geleidet publikum gjennom showet med stødige rytmer og flott musikk.

Bittersøt avskjed

Tross harselering stod samholdet elevene seg imellom sterkest tilbake ved showets slutt. Med sang og dans visste russen 2017 seg som en god og sammensveiset gjeng. Noen fremtidige skuespillere kan det også tenkes befinner seg i avgangskullet i år!

«No skilles våre veia, 3 år på skolen d va greia. Det gikk så alt for fort, så va d plutsele gjort», var den bittersøte avskjeden på slutten av showet. Russen takket både de mange sponsorene, lydfolk, hovedarrangørene, publikum og hverandre – og vi håper tradisjonen russerevy vil stå like sterkt også i årene som kommer.