Sangen Nasi Padang er en kjærlighetssang om en matrett, og Audun Kvitland Røstad får knapt gå i fred på gata i Indonesia.

Audun var kommet hjem fra ferie i Indonesia, og før han la seg om kvelden lastet han opp en musikkvideo på Youtube, en sang han hadde skrevet om den asiatiske matretten han likte så godt og allerede savnet sterkt.

Da han våknet fikk han nesten sjokk:

– Da jeg våknet opp var det 5-600 ubesvarte meldinger og flere tusen personer hadde delt den på Facebook. Jeg fikk jeg litt sjokk, for jeg var så lite forberedt på det. Jeg mistet matlysten og vennene mine sier at det var vanskelig å få kontakt med meg, sier Audun til VG. Til daglig driver han et lydstudio i Trondheim, hvor han produserer lyd og musikk for filmer.

Sangen er blitt en stor hit på Youtube med snart to millioner seere, og i det gigantiske indonesiske markedet med 250 millioner innbyggere skulle det være mulig å tjene noen kroner også.

Men i et intervju med TV2 denne uka røper Audun likevel at  han ikke er blitt rik, på annet enn opplevelser.

Nasi padang er også kalt Indonesias nasjonalrett.

Indoneserne har satt voldsom stor pris på nordmannens hyllest til matretten deres. I et intervju med NRK i fjor høst sa 33-åringen at han tror han har truffet stolthetsfølelsen hos folk.

HIT: Auduns sang om mat er blitt superhit. Foto: Skjermbilde fra Youtube