Og de fikk høre kjente låter fra kjente lersartister. Vårres jul, Julekveldsvisa og ikke minst avslutningssangen Deilig er jorden, hvor publikum er med sin allsang er kjente ting på disse konsertene. Silent Night, The maker var også låter som passet godt å få høre.

Som artistene selv ønsker velkommen med, dette er konserter i en travel førjulstid hvor de håper at publikum kan slappe av litt ekstra og senke ned skuldrene litt. Og det gjør de, ikke minst med gjesteartistene som er nye hvert år, denne gang med Rita Bolland som var med for første gang med ikke sin nye singlelåt Echo. Ola Buan Øien var også tilbake etter å ikke ha vært med på lang tid og det var et godt gjenhør.

Tradisjon

Disse førjulskonsertene har nå blitt en tradisjon, for publikum en etterlengtet en som de fire utsolgte konsertene på to kvelder bekrefter. Og det er gode konserter med gode lersartister. På årets julekonsert var Per Borten mere tilbaketrukket, vi fikk ikke de spontane og kjappe replikkene mellom låtene som har vært typisk han.

Fornyelse?

Vi fikk heller ikke så mye av artisten Per Borten som tidligere har preget disse konsertene. For all del, hans ni års pokalutdeling på slutten var full av humør den. Likevel, han budre være mer aktiv på scenen enn han var på årets konsert.

For all del, konserten var god den, men for for de av oss som har vært på de fleste har vi opplevd bedre konserter enn årets, men kommer selvfølgelig tilbake neste år. Og føler oss sikre på at lersartistene har til diskusjon seg imellom at det kanskje kan være på plass med en liten fornyelse. Og at julekonsertene kanskje ikke blir for tradisjonelle?

INTENS: Trine Engan var intens i sin gode fremførelse av Silent Night.
STOR GITARIST: Hans Bollandsås er en stor gitarist som det er en fryd å høre og ikke minst se når han slipper seg løs med sine gitarsoloer som han gjorde nok en gang på Ler tirsdag kveld.
TILBAKE: Ola Buan Øien var tilbake på årets julekonsert etter flere år og var med på å løfte opp årets konsert.
FOR LITE PER: Per Borten var med store deler av konserten med sin banjo, men kunne vært mer aktivt med både med sine vittige komentarer og som artist.