– Dette er et av korpsets faste høydepunkter i året hvor i trekker masse publikum til et hyggelig avbrekk i en hektisk julestrid, forteller leder Owe Trotland.

Les også: Optimister foran NM

Ingrid og Kelvin

Janitsjarkorpset har alltid hatt med seg gjester på denne kveldskonserten, for å gjøre den så variert som mulig.

–Og i år er vi så heldige å ha med oss Ingrid Eggen Vårvik og Kelvin Løvås som solister på sang. Dette er to lovende sangstjerner i kommunen som har fremtiden foran seg. De vil synge to sanger hver sammen med korpset. Ingrid hadde vi med oss i fjor også, og hun rørte alle sammen i kirka med sine fremføringer, forteller Trotland.

Les også: Blåfjell kom til Melhus

–Ingrid har også tidligere deltatt på Melhusbankens talentpris sammen med korpset med et flott resultat som medførte stipend.

–Kelvin var et nytt bekjentskap for korpset inntil vi brukte han som solist på korpsets høstkonsert. Kelvins stemme vil passe perfekt til det store kirkerommet sammen med korpset, og vi gleder oss til å spille sammen med han for et stort publikum, sier Trotland.

–I tillegg er vi så heldige å ha med oss et nytt bekjentskap på korfronten også. Korpset har ikke gjort noe med Melhus Pensjonistkor tidligere, men vi er svært glade for at de vil være med oss i år. De vil holde en egen avdeling samt delta med korpset i en stor finale som også involverer publikum, røper Trotland.

Julestemning

Repertoaret spenner vidt, men med hovedfokus på stykker med fin julestemning. I løpet av halvannen time vil publikum få høre alt fra barokk til nymotens julemusikk i fine arrangementer, forteller korpslederen.

Melhus Janitsjarkorps stiller med sin faste dirigent Endre Ladehaug, og konferansier blir som i fjor Kristin Eggen Vårvik.

–Korpset håper på stort publikumsoppmøte og lover god musikalsk førjulsstemning i kirka, tilføyer Owe Trotland.

GJEST: Ingrid Eggen Vårvik er en av årets gjesteartister under adventskonserten. Foto: John Lerli