Det stod seks friere «uti gar’a» da Melhus kommune skulle se seg om etter en kommune å slå seg sammen med. De kom inn på scenen en etter en, og til slutt stod de igjen bare disse to, Gunnar Krogstad og Sivert Moen. Det ble folkeavstemming om hvem som skulle bli ordfører. Eventuell stemmelikhet skulle avgjøres ved revkrok.

Hovinkoret mener det er opplagt hvor rådhuset skal plasseres, og kommunenavnet sier seg også sjøl: KrogstadMoen.

Koret hadde planene klare for hvor fabrikken til Norsk Kylling skal legges, og Gaula blir snøscootertrasé. Gamle kommunevåpen ble ubrukelige, og et nytt ble tegnet ut fra årets største oppfinnelse, nemlig en kloning mellom en laks og en kylling. Den ble vist på scenen, i kveldens mest humoristiske innslag, da Magne Krogstad sang «En ekte kyllinglaks jeg er». Aud Garmager Gjersvold fra «Mattilsynet» var skeptisk til hele figuren, men eggene så ut til å bli bra.

Etterlengtet kabaret

Det er tre år siden Hovinkoret har framført en helaftens kabaret, og nå var det på tide, mente Roar Gylland i kabaretkomiteen. Koret trakk godt over 100 personer til Hovin samfunnshus fredag kveld, og på søndag holdes forestilling nummer to. Torsdag kveld spilles kabareten i Melhus rådhus.

Hovinkoret framførte kjente sangklassikere, som rammet inn temaer som kommunesammenslåing, ny E6, offentlig pengebruk og PR-kåte politikere. Fem sanger hadde koret diktet sjøl på kjente melodier, til humor og harselas over lokale forhold. De 30 sangerne med Elisabeth Dalsaune som dirigent gjorde en forrykende innsats, og publikum avsluttet med stående applaus.

Siden forrige kabaret har Hovinkoret hatt suksess med et enklere konsept de kaller Korkafé.

Fyller 25 år

Til neste år fyller Hovinkoret 25 år. I mars planlegges en musikal med Lundarljom og Horg musikkorps, og til høsten blir det to lokale konserter. Roar Gylland forteller at Hovinkoret har mange ivrige medlemmer, og at rundt 20 personer har vært med siden starten i 1992.

- Vi er en gjeng med entusiaster, og det er artig å oppleve at folk kommer for å høre på oss, mener Roar Gylland.

Søndag kveld er det duket for ny forestilling i Hovin samfunnshus.

Les mer: Får bygd ny E6 og finner nytt folkeslag.