Fylkets Trafikksikringsutvalg i Sør-Trøndelag engasjerer seg i trafikkopplæring for de minste skolebarna. Laffen og Kikkas høstturné med trafikkteateret, gjennomført med midler fra FTU og NAF i Sør-Trøndelag, har nærmest blitt en tradisjon, og i løpet av en uke får de yngste elevene ved ti skoler i fylket besøk av trafikkteateret og forestillingen «Ville veier og vrange skilt».

Dette melder trafikkteateret i en pressemelding.

Les også: Simen vant i sitt aller første juniorløp i bilcross

Turneen starter i Skaun 17. oktober og avsluttes på Oppdal 21. oktober. Torsdag 20. oktober får Gimse og Hovin skoler i Melhus kommune besøk.

I «Ville veier og vrange skilt» trekkes ungene inn i gjenkjennelig trafikksituasjoner som de møter i hverdagen. Med alvor og skjemt, sang og musikk settes fokus på skilt, trafikklys, kryssing av vei, refleksbruk, busskultur og utfordringer som må takles av en liten, myk trafikant.

Teateret handler om Laffen, som gjerne vil være først, størst og best. Han elsker konkurranser, særlig når han ser en mulighet for å vinne over Kikka. Konkurranse kan være vel og bra så lenge de skjer i trygge omgivelser på hjemmebane, litt verre blir det når de to vennene skal bevege seg ut i trafikken. Der Kikka er forsiktig, er Laffen både fryktløs og kunnskapsløs, og de trenger både råd og hjelp fra sitt unge publikum for å nå målet.

Den interaktive teaterforestillingen er produsert på bestilling fra 0-visjonsprosjektet og Trygg Trafikk i Søgne og Songdalen.