Lørdag 26. november vil Melhus skolekorps skape julestemning i Melhus sentrum. Etter ønske fra mange byr de på mye mer enn julegrantenning i år.

Mer liv i sentrum

- Flere har uttrykt ønske om å få til litt mer liv i sentrum, sier Anders Eggen, korpspappa og leder for arrangementet Jul i Melhus.

Les også: Rekordlang kø for å kjøpe lopper

Kreative sjeler i Melhus skolekorps og i kulturskolen står bak arrangementet for små og store, og det skal foregå både i og utenfor Melhus rådhus den siste lørdagen i november: julemarked, nisseorkester, basar, barnehagekonsert, julegrantenning, pepperkakelandsby og to forestillinger i kultursalen. Der får du høre flott julemuskk, ispedd dans og drama, og du får møte Tøfflus og Skomaker Andersen, røde og blå nisser, Gjertrud og Olaf, lover arrangørene som holdt pressekonferanse om storsatsingen i dag.

Les også: Om det første julemarkedet

To av de kreative sjelene er korpsdirigentene Kjartan Klingen og Ingunn Quenild, han er kunsterisk leder, hun regissør for julespillet og årets nyhet: pepperkakelandsbyen. Alle barnehager og skoler i Melhus er invitert til å bidra med hvert sitt pepperkakehus til den søte landsbyen som stilles ut inne i rådhuset.

Glede før jul

- Det er ganske greit at folk har glede av det, sier Maren Kassem Langås (12) enkelt og greit.

Hun og Mari Venås Eggen (12), Eskil Adreassen (10), Andrea Berg (10) og Helene Hammernes (snart 11) stilte opp til pressekonferanse foran utescenen ved Melhus rådhus i dag. De går på Høyeggen skole og utgjør en liten del av det voksende korpset, som har vokst fra 18 til 80 på åtte år.

Les også: Skolekorpset har vokst i rekordfart

Les også: Rekordoppmøte på julegrantenning

- Vi har så flinke dirigenter, forklarer Anders Eggen.

- Vi foreldre ser at ungene har det veldig fint i korpset, og vi foreldre har det også veldig trivelig sammen, sier han. Og legger til at fordi de er blitt så mange er det også lite dugnad og frivillig innsats som må til for å holde korpset i gang.

MUSIKANTER: Fra venstre Mari Venås Eggen (12) med trombone, Eskil Andreassen (10), saksofon, Andrea Berg (10), baryton, Helene Hammernes (snart 11), kornett, og Maren Kassem Langås (12), tenorhorn.
LEDERE OG KORPSMUSIKANTER: Fra venstre Ingunn Quenild, dirigent, Eskil Andreassen (10), saksofon.Anders Eggen som leder Jul i Melhus, dirigent Kjartan Klingen, Maren Kassem Langås (12), tenorhorn. Foran fra venstre Mari Venås Eggen (12) med trombone, Andrea Berg (10) som skal være Tøfflus og ellers spiller baryton, og Helene Hammernes (snart 11), kornett.