Daniel Milford
(Foto: privat)

Daniel Milford Foto: privat

Gir ut bøkene sine bare som e-bøker

Skal du lese den nye boka til forfatter Daniel Milford, er du nødt til å gjøre det via en skjerm.

Forfatteren har valgt bort papirutgaven, fordi han tror e-bøker er framtida.

Les også: Vekkelsesmøte i Jårheim

Les også: Gratis e-bøker til hele fylket

32-åringen, som bor i Trondheim og vokste opp på Leinstrand, følger nå opp sin romandebut i fjor med science fiction-utgivelsen Distansen mellom oss.

Handlingen

– Handlingen finner sted i en verden hvor vi har fått bevis på intelligent liv på en annen planet, og tar for seg hvordan vi forholder oss til denne nyheten. Historien berører både fremmedfrykt, isolasjon og ikke minst politiske utfordringer. Tematikken har blitt ganske så aktuell i disse brexit-tider, sier Milford.

– E-bøker har slått an i USA og England, men er ennå ikke veldig utbredt i Norge. Det handler bare om å få folk til å prøve det, og der kan eksklusive utgivelser bidra, sier Milford.

Han peker på at mange de siste par årene har begynt å låne e-bøker hos biblioteket og ser at det er både lettvint og fleksibelt å lese bøkene digitalt.

Publiserer selv

Milford publiserer boka selv, uten bistand fra et tradisjonelt forlag, opplyser han i en pressemelding.

– Det har kanskje en høyere risiko, men gir også langt høyere fortjeneste per salg. Dette er noe vi kommer til å se mer av, at forfatterne tar hånd om større deler av prosessen selv. I juni var jeg med og arrangerte Norges første seminar om selvpublisering, og interessen var stor fra både blivende og eksisterende forfattere. Internett har endret hvordan vi konsumerer både musikk og film, og det samme vil skje med bøker. Vi kommer nok til å se store endringer hos norske forfattere og forlag i årene som kommer, sier Milford.

 

Mer å lese på Trønderbladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Kultur

En hilsen fra Trønderbladets lesertur

Historiske steder, flotte strender og idylliske fiskerlandsbyer.

- Det er artig når folk i salen tørker tårer

Hovinkoret og Lundarljom fikk fram de store følelsene hos publikum.

Stor suksess for Melhus Skolekorps

I helga ble NM i gatemarsjering arrangert, under årets Mjøsfestival på Gjøvik. Der deltok Melhus Skolekorps, og de gjorde de svært godt.

Når er dette bildet fra?

Gården ble bygd opp etter en brann.

Småbrisne jordbærpiker

En ekstra støyt med noe godt