- Filmen handler om at japansere er lei av at taco er så sentralt i Norge og at de vil ha inn sushi. Det er ikke vi enige i, sier brødrene Sebastian og Eivind Flå.

Filmbussen

Begge er med på Filmbussens todagers stopp i Melhus. Stoppet er det første i turneen til Filmbussen, og i løpet av sommeren blir det 10 stoppesteder forteller instruktør og prosjektleder Jon Vatne.

Les også: Mer om Filmbussen

I Melhus sentrum er det tre grupper som farter omkring for å spille inn filmer, og i dag torsdag er det filmopptak ute. Den ene er altså en gangsterfilm der matretter står sentralt.

Utenfor Melhus rådhus handler det også litt om mat. «Det store vannmelonmysteriet» er arbeidstittelen på filmen som handler om politibetjent Hilde Patricia som skal oppklare tyveriet av en vannmelon.

- Er det noe hun er redd for så er det vannmelon, sier instruktør Vatne.

Tre grupper

19 ungdommer fra Melhus og Skaun har meldt seg på årets utgave av Filmbussen.

- Det er gøy å være skuespiller og det er artig å gjøre noe på fritida, sier Marit Hamel som spiller politibetjent Hilde Patricia.

Marie Herring Myrholt har søkt på musikk, dans og drama på Charlottenlund videregående skole, og håper å kunne jobbe mer med drama fra høsten av.

- Vi meldte oss på for å lære å redigere og filme, sier Jo Sebastian Wilmann og Andreas Sølberg Jerpset.

De skal lage tre ulike filmer.

Visning

- Disse blir vist under filmfestivalen 13. august i Kimen kulturhus i Stjørdal. Der deles det ut en pris som er en gullforgylt buss, og denne er gjevere enn Oscar, sier Vatne.

Denne gruppa består av Jo Sebastian Wilmann, Andreas Sølberg Jerpstad, Marit Hamel, Marie Herring Myrholt, Ingrid Bjerkestrand, bak Jo Vatne og Sunniva Eir Tangvik Kveum.