I anledning kinopremieren på filmen "Gråtass - gøy på landet!" har Støren kino hentet inn forsterkninger i form av en lokal variant av det gamle kjøretøyet. Ola Hanshus fra Soknedal har lånt ut sin gamle Gråtass tiil kulturhuset, noe de setter stor pris på.

- Det er artig å gjøre litt ekstra ut av det, og det er jo mest for barna sin vi gjør litt ekstra ut av det, smiler kulturhusleder Atle Fredagsvik før han elegant setter seg i førersetet på traktoren.

Feirer 20 år

Fredag kveld er det altså duket for norgespremiere på filmen om Gråtass, som nå har fornyet seg, og er klar i tre filmer. Det er 20 år siden den første boken om Gråtass kom ut i Norge, noe som startet et ordentlig traktoreventyr for skaperne Morten Myklebust og Anne Thowsen.

I filmen spiller blant annet den erfarne skuespilleren Stein Winge (75) som Gamlefar, godt hjulpet av motspiller Elias Søvold Simonsen (9) som er mer kjent som en annen kjent barnebokfigur. Han har nemlig spilt Karsten i de populære «Karsten og Petra»-filmene, sett av godt over én million publikummere de siste årene.

Nå blir han å se som Gustav i de tre kommende «Gråtass»-filmene, der «Gråtass – gøy på landet!» er først ut med premiere fredag kveld på Støren.