Flyttinga betyr at danseskolen i Melhus utgår, og i stedet satser Hans Jakob Winsnes (38) og Tanya Winsnes (43) på en ny giv for Alive Creative Institute i Trondheim.

– Vi sier hadet til Gauldalen, men vi tror 2016 likevel kan bli et fantastisk år. Nå gleder vi oss til å starte på nytt i Trondheim, sier Winsnes.

Les også: Storfornøyd med streetdance-VM i Glasgow

Les også: Alive Dance AS er konkurs

Bygget rives

Ekteparet forteller at utflyttinga skjer av flere årsaker. Alive Creative Institute (ACI) leier lokaler i Energigården i Melhus sentrum, og denne skal rives når det skal bygges et nærings- og leilighetsbygg der.

Salget av leiligheter har startet, og utbyggeren venter på rammetillatelse. Winsnes har fått beskjed om at Alive Dance Creative må være ute av bygget 1. mai.

– Vi visste da vi kom inn i gården at vi kunne være der i 3-5 år, men nå må vi altså ut 1. mai. Vi har ikke bestemt oss ennå hvor vi skal leie i Trondheim, men vi tror det blir lettere å finne egnet lokale i Trondheim enn i Melhus, sier Hans Jakob Winsnes.

Fant ingen lokaler

De har kikket seg rundt etter lokaler i Melhus, men fant ikke noe som passet. Tilbudet på Støren er tidligere lagt ned og Støren er heller ikke egnet, mener Winsnes.

– Støren er for lite og for langt ut på landet, sier Hans Jakob.

Han legger ikke skjul på at han føler at ACI ble sparket ut av kinosalen i Melhus rådhus fordi kommunen mente det kom for mange til danseshow i henhold til brannforskriftene.

– Danseshowene var den største kulturelle begivenheten i Melhus, opplyser Hans Jakob.

Blir boende ved Ånøya

Familien bor i et hus ved Ånøya i Skaun, og der skal de fortsatt bo, forklarer ekteparet. De har fem barn, og ungene i skolepliktig alder går på skole i Trondheim.

– Vi er takknemlig for de 13 årene vi har vært i Melhus. Danseskolen startet vi seks uker etter at vi kom til Melhus. Her fikk jeg fire barn, og vårt eldste barn er gift her. Foreldrene mine bor fortsatt i Melhus, sier Tanya.

Avslutninga

Alive Creative Institute startet som Alive Dance School, og holdt først til i Losjehuset. Rundt 1500 elever har i årenes løp vært innom danseskolen. Nå er målet å finne et sted i Trondheim som ligger slik til at barn og unge lett kan komme seg dit med buss fra Melhus.

29. april blir den siste dagen for ACI i Melhus, og da blir det åpent hus for tidligere og nåværende elever.

Virksomheten i Gauldalen avsluttes med fire danseshow 16.-17. april i Støren kulturhus.

– Vi bryr oss mye om Gauldalen, og vi forlater ikke stedet av andre årsaker enn at vi ikke finner egnet løsning, forteller Tanya.

EM og VM-deltakelse

Dansetilbudet har vært et friskt pust i kulturtilbudet, og har falt i smak hos jenter og gutter. I tillegg til danseopplæring, har ungdommer også hatt et fritidstilbud. Hans Jakob forteller om store begivenheter som opptreden på Lerkendal to ganger, deltakelse i Rosa sløyfe-aksjon, team har vært med i EM og VM, team har vært fem ganger i Latvia, to ganger i India og flere ganger i USA.

Ved siden av ACI tar Hans Jakob universitetsutdannelse innen økonomi og administrasjon. Han jobber en dag i uka på Rødde folkehøgskole, mens Tanya arbeider en dag i uka på Bibelskolen.