Rundt femti ungdommer er nå samlet døgnet rundt for å spille PC-spill og kjempe om gjeve premier på LAN-party - nærmere bestemt GauLAN, som arrangeres i sammenheng med denne ukas Gaularock på Støren.

Les også: LAN-party over tre dager

Les også: Ungt trøkk

Madrass til nød

De startet fredag kveld klokka seks, og stenger ikke av nettet før klokka elleve søndag formiddag.

I lokalet florerer det av datautstyr, kabler, kontrollere og overdimensjonerte headset, men vel så fremtredende er de enorme mengdene energidrikke, godteri, boller og firepakninger med cola.

– Vi har med oss madrass i nødstilfelle, men vi satser på å holde det gående, sier 13-åringen Vegard Gildset fra Støren.

– Vi er mange

Like etter klokka seks fredag kveld er han allerede i gang med å spille skytespillet "Call of Duty: Black Ops 3" ved siden av kompisene og tvillingene Arne og Johannes Digre fra Singsås. Også de er 13 år, og blant de yngste på GauLAN, i og med at det er nedre aldersgrense.

– Jeg har aldri vært på et så stort LAN før. Det er veldig kult at de har fått til dette, sier Arne.

– Fra før har vi spilt mest hjemme og koblet sammen PCene, men dette blir noe litt annet. Det er tøft at det ikke bare er musikk på Gaularock. Vi er veldig mange som bruker mye tid på å spille hjemme, sier bror Johannes, og presiserer at de ikke sitter inne hele tiden, men også at de også er med og spiller fotball, blant annet.

Lyktes endelig

Det er de tre 15-åringene Thomas Hovstad, Per Kristian Rognes og Stian Lund fra valgfaget Sal & Scene som i flere år har kjempet for å få dette til på Støren.

– Vi har ikke fått gehør før nå, men nå ble vi endelig enig med lærerne om å få det til. E-sport er en hobby mange har, og som vokser veldig fort. Vi ser jo bare her hvor mange som har meldt seg på. Det er langt over forventning, sier Hovstad.

Initiavtivtakerne har planlagt godt og lagt til rette med både soveplasser, frokost og varmmat lørdag.

Eventet skal også livestreames slik at det går an å følge med både på storskjerm og på nett. De har en turnering gående i spillet Counter Strike: Global Offensive, der vinnere skal kåres på slutten av GauLAN, med premier på 1000 kroner til de to beste, i tillegg til at vinneren får en pakke med datamuser.

Kompisene Vegard Gildset (t.v.), Arne Digre og Johannes Digre har med seg nok boller, energidrikke og brus til å vare i ett og et halvt døgn, forhåpentligvis.
Rundt femti ungdommer tilbringer helga i kultursalen på Støren kulturhus. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Thomas Hovstad hjelper til i oppstarten. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
LAN-selfie? Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Nok godteri? Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Cola til hele helga. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Det rigges og ordnes fredag kveld. Fire langbord i kultursalen. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Konsentrasjon. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
GauLAN. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Logo på veggen. Foto: Elling Finnanger Snøfugl