Årets bygdadag i Soknedal ble en større folkefest enn nasjonaldagen, også i år, slik den pleier å være hvert år.

Plassen bak Soknatun var smekkfull av mennesker, som koste seg med gamle traktorer og maskiner, kalvemønstring og kåring av miss Soknedal, korpsmusikk, loddsalg, kafeteria og salgsboder. I tillegg var det bygdadagspub på kvelden.

Det var nyordføreren, soknedalingen Sivert Moen, som fikk æren av å åpne bygdadagen klokka 10.15, og da hadde det vært folk på plassen i en time allerede.

Har strikket i 30 år

Mary Torske var en av dem som solgte hjemmelagde strikkevarer inne i Soknahallen. Hun er gammel haukbygg, født Flatås, men flyttet ut allerede som niåring. Likevel karakteriserer hun dette som hjemme.

– Vi har hytte i Hauka, så vi er der i helga. Det er nå dette som er hjemme da, smiler hun.

Hun har bodd nesten hele livet på Sunndalsøra, og har strikket i over tretti år. Nå er hun pensjonist, og synes det er flott å kunne bruke mye tid på hobbyen.

– Jeg selger mest strikkete strømpebukser, røper hun.

Akkurat passe mye å gjøre

Ragnhild Staverløkk Eikli er også utflyttet Soknedaling, men bor nå på Oppdal. Hun hadde med seg sønnen Sigurd på ett og et halvt år på bygdadag, og han koste seg i traktorsetet på en gammeltraktor.

– Jeg pleide å være her som liten, men nå har jeg ikke vært her på noen år. Jeg synes det er artig. Det er ikke så veldig mye å se på og gjøre, men nok, smiler Staverløkk Eikli.