Ledigheten synker fortsatt, og mest innenfor bygg og anlegg, melder Nav Sør-Trøndelag.

Les også: Ut av Jobbhuset, og snart over i jobb

Les også: Slik var situasjonen i august

I Trønderbladets distrikt er det Midtre Gauldal som kan skilte med færre ledige enn på samme tid i fjor, men alle våre tre kommuner ligger godt nede på 2-tallet:

Ledighetstall

  • Skaun: 2,0 %

  • Melhus: 2,3 %

  • Midtre Gauldal: 2,6 %

  • Fylket: 2,3 %

  • Trondheim: 2,4 %

Lavest ledighet i Sør-Trøndelag: Roan 0,4 %, Snillfjord 0,8 %, Osen 1,0 % og Rennebu 1,1%

Høyest ledighet i Sør-Trøndelag: Rissa 4,8 %

Andel ledige av arbeidsstyrken er i Sør-Trøndelag på 2,3 prosent. Legger vi til andelen arbeidssøkere i arbeidsrettede tiltak har vi en bruttoledighet på 2,9 prosent. Snittet for landet ligger på 2,8 prosent, med en bruttoledighet på 3,4 prosent, opplyser Nav Sør-Trøndelag.

– Arbeidsrettede tiltak er et viktig virkemiddel for å få flere ut i jobb i det ordinære arbeidsliv. Og her i Sør-Trøndelag har bruken av lønnstilskudd i ordinært arbeidsliv økt med 30 prosent i årets første ni måneder, sammenliknet med samme periode i fjor, sier fylkesdirektør Bente Wold Wigum i Nav Sør-Trøndelag.

Bygg og anlegg

Sammenliknet med september i fjor har ledigheten gått ned med hele 40 prosent innenfor bygg og anlegg.

Det er nå 311 ledige innen denne yrkesgruppen. Antall ledige innenfor ingeniør- og ikt-fag holder seg stabilt på rundt 400 personer.

Behov for arbeidskraft

Stillingstilgangen hittil i år er høyere enn i fjor, og mer enn 13 000 stillinger er så langt lyst ut. Sammenliknet med samme periode i fjor er det en økning på 23 prosent. Det er innenfor bygg og anlegg og industri tilgangen på nye stilllinger øker mest, med henholdsvis 119 og 73 prosent, påpeker Nav.

Antall stillinger innenfor ingeniør- og ikt-fag er økende.

Reiseliv og transport samt meglere og konsulenter er de eneste yrkesgruppene hvor det er en liten nedgang.

– Det er gledelig å se at det fortsatt er høy aktivitet innen bygg- og anlegg. Det er god etterspørsel etter blant annet tømrere, snekkere, murere, betongarbeidere, maskinførere og rørleggere. I  industrien er sveisere og blikkenslagere eksempler på etterspurt arbeidskraft, sier Bente Wold Wigum.

Roan lavest ledighet

Det er Roan som har fylkets laveste ledighet med 0,4 prosent. Deretter følger Snillfjord, Osen og Rennebu. Høyest ledighet i fylket har Rissa med en ledighet på 4,8 prosent, men ledigheten i kommunen har holdt seg stabil fra samme tid i fjor. I Trondheim er det 2 458 helt ledige, som utgjør 2,4 prosent av arbeidsstyrken. Det er en nedgang fra fjoråret på 281 personer, tilsvarende 10 prosent.