Fredag Riseth (22) imponerte stort og gikk inn til en fjerdeplass på fredagens klassisk sprint i Skandinavisk Cup i Piteå i Sverige.

- Det var artig å få til en god sprint med så mange sterke navn til start, sier 22-åringen fra Melhus til Trønderbladet.

Tidligere denne uken uttalte Team Trøndelag-trener Kristian Skrødal at Riseth fortsatt er med i racet om OL-plass på sprinten.

I Sverige gikk Riseth best av alle i prologen med tiden 03:18.77. I kvartfinalen krysset han også målstreken først, mens i semifinalen ble han nummer to.

I finalen ble han slått med litt over to sekunder av dagens vinner Eirik Brandsdal. Mattis Stenshagen og svenske Teodor Peterson ble nummer to og tre.

- I finalen ble det litt rot og jeg havnet bakerst i feltet, men avsluttet sterkt og gikk opp til en fjerdeplass, forteller langrennsløperen.

Riseth er likevel godt fornøyd med løpet og føler seg i fin form.

- Jeg gjorde noen taktiske feil, men jeg synes jeg gjennomførte bra og fikk gode svar fra kroppen, sier han.

Lørdag reiser Riseth hjem til Norge for å forberede seg til NM på Gåsbu neste helg. Også her er det klassisk sprint på programmet.