Fra 1. august ble rabattordningene for barn og honnør endret med den følgen av prisen gikk opp.

AtB er også i gang med å se på ordninga med sjudagerskort, og administrerende direktør Janne Sollie i AtB peker på at særlig studenter har oppdaget at det er billigere å kjøpe flere ukeskort på rad enn månedskort. Dette blir det nå slutt på.

Fylkespolitikerne har gitt AtB anledning til å øke bussprisen med fem prosent uten at fylkespolitikerne må konsulteres. Sollie utelukker ikke at bussbilletten for voksne blir dyrere, men ikke i år.

Bussbilletten er innen bytakstsonen som deler av Melhus tilhører, ifølge Sollie billig.

- En går i pluss om en tar hensyn til pendlerfradraget, sier Sollie.

Årsaken til at AtB må øke prisen på billettene, er at selskapet som eies av fylkeskommunen, må spare ytterligere 35 millioner kroner. I år har selskapet klart å spare inn 80 millioner kroner, og neste år må 35 millioner kroner tas inn.

- Hvordan skal vi klare å spare 35 millioner kroner? Det kan bli økte takster, men ikke i år. Vi vet ikke hvordan folk reagerer på om vi legger på takstene. Kutter vi avganger, får vi inntektssvikt, uttaler Sollie.

AtB har hatt trafikkvekst over flere år, men sliter med å finne ut nøyaktig hvor mange som reiser med bussene. Sollie forklarer at mobilletten skaper utfordringer for statistikkføringa.

Administrerende direktør Janne Sollie.