Tirsdag denne uken kom beskjeden om at skiskytter Jenny Enodd fra Budal er tatt ut til sin aller første IBU-cup. Den femte runden av mesterskapet, som er for de nest beste skiskytterne i Europa, startet i  Arber i Tyskland på torsdag.

På dagens 15 kilometer normaldistanse fikk 22-åringen en fantastisk god debut og gikk inn til en 9. plass. Budalingen hadde kun én bom på standplass og kom i mål 2.56,1 bak den tyske vinneren Nadine Horchler.

Norske Thekla Brun-Lie ble nummer to, mens Anna Weidel fra Tyskland tok tredjeplassen.

Enodd har nå fått en bedre start på cupen enn hun kanskje hadde forventet på forhånd.

– Jeg håper å få til to løp der jeg greier å gjennomføre arbeidsoppgavene mine og ha fokus på det jeg skal gjøre. Hvis jeg greier det, blir jeg fornøyd, sa hun til Trønderbladet før mesterskapet.

Lørdag er det 7,5 kilometer sprint på programmet for Enodd i Tyskland.