Liøya barnehage har hatt storfint besøk! Det var kokk Per Ivar Berget fra Norsk Smaksskule, som er underlagt Norsk Kulturarvsenter.

Kokken laget mat med barn og ansatte.

Les også: Her kan du se hvordan E6 blir forbi Støren

Dette tiltaket har kommet i stand i et samarbeid mellom blant annet Fiskeridepartementet Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen. Tilbudet om besøk av egen kokk går til bade barnehager og skoler.

Hovedmålsettingen er å rette fokus på ren og sunn mat og lære barn og voksne å bli bevisst på at mat er en viktig del av vår kulturarv.

Les også: Feirer Lions 100-årsjubileum på Melhus og Støren

- Vi hadde en flott dag og barna fikk delta i tilberedelsen av laksetaco, forteller Tone Kristin Rekstad i Liøya barnehage.

Tilbakemeldingene om dagen fra barna var udelt positive:

«Det var godtere enn jeg trudde »

«Gøy med en hel fisk vi fikk skjære opp»

«Fisken var kjempegod»

«Løken var sterk og litt artig i munnen»

«Kokken søla kesam på meg»

«Jeg likte masse av maten »

«Jeg tok på meg finbuksa i dag for at du er her»

Tekst og foto: Liøya barnehage