I helga gikk kretsmesterskapet i langdistanse orientering, og det ble gull til Tone Almås fra Leik og Hege Solhjem Melhuus fra Melhus, i klassene D45 og D50. Løpet gikk i Mostadmarka i Malvik, med 184 startende. Terrenget var småkupert med tunge myrer, og nesten uten stier og veger. Det hadde regnet store mengder i døgnet før løpet, og ingen oppnådde spesielt raske løpstider.

Både Tone og Hege brukte en knapp time på sine løyper på 4,7 og 4,2 kilometer. Tone Almås fikk bortimot en utklassingsseier, og kom inn 6 minutter og 39 sekunder foran sølvvinneren. Hege Solhjem Melhuus vant med en margin på 1 minutt og 22 sekunder.

- Det var en overraskelse å vinne i dag, men det var veldig artig. Jeg syntes jeg greide å holde bra fart, men tapte litt tid på et par-tre poster, sa Hege etter løpet.

Atle Pedersen fra Melhus oppnådde raskeste kilometertid av løperne fra Melhus og Leik. Han vant kortløypa i klassen H45. Dette var ikke en mesterskapsklasse, men han var godt fornøgd med løpet på 4,2 kilometer og ei kilometertid på imponerende 10,55.