Folketallet i Midtre Gauldal har vært økende de siste 10 årene,  hovedsakelig på grunn av arbeidsinnvandring fra Europa, heter det i en folkehelserapport fra kommunen. I perioden 1997-2015 er det blitt 582 flere innbyggere i Midtre Gauldal.

Fødes for få barn

Fram til 2011 ble det ikke født nok barn til å veie opp for antall døde, og det var derfor negativt fødselsoverskudd. Så fulgte en ny vekstperiode inntil det i 2014 igjen var nedgang i folketallet med 25 personer. Antall barn mellom 0-17 år i Midtre Gauldal er prosentvis ikke lavere enn snittet for Sør-Trøndelag, men det er prosentvis færre i arbeidsdyktig alder i kommunen enn for fylket og Norge.

I rapporten forklares det at flere flytter inn til kommuen enn ut, men at denne utviklinga ser ut til å ha stanset i 2014.

Norsk Kylling

- Det er grunn til å tro at både økning og nedgang i hovedsak har å gjøre med behovet for arbeidskraft til en av de største bedriftene på Støren, Norsk Kylling. Det er arbeidsinnvandring av polakker og slovaker, samt noe innenlands innflytting de siste årene som utgjør økninga som har vært. Det er grunn tl å tro at utviklinga på slaktekyllingmarkedet vil spille inn på befolkningsvekst/-nedgang, heter det i rapporten.

Uten arbeidsinnvandring ville folketallet i kommunen ha vært nedadgående, slås det fast i rapporten. Hver niende innbygger er utenlandsk statsborger.

Folkeveksten i perioden 2000-2014 var 10 prosent i Midtre Gauldal. Høyest vekst hadde Skaun med nesten 30 prosent, og så kommer Klæbu, Trondheim, Melhus og Malvik.

Antall eldre

I Midtre Gauldal er det ifølge rapporten flere eldre i aldersgruppa 65 år og eldre enn for snittet i Sør-Trøndelag og Norge. Hver tiende person i Midtre Gauldal er i alderen 65-74 år.

Ifølge framskrevne tall vil antall personer over 80 år øke med 200 innen 2040,o g andelen over 80 år i Midtre Gauldal vil være lavere enn snittallet for fylket og Norge.