Vidar Tyldum Fillingsnes fra Melhus er én av 14 studentkandidater som konkurrerer om en plass ved styrebordet i NTNU, ifølge Vidar ett av de mektigste styrene i Norge.

Etter at Høgskolen i Sør-Trøndelag og universitetene i Gjøvik og Ålesund ble en del av NTNU-systemet, får studentene tre representanter i styret. Her sitter til sammen 12 personer fra årsskiftet.

Les også: Forskerspirer fra Gauldalen

Studentene velger sine representanter digitalt via studenttinget, og valget skjer fra 15. til 23. oktober. De velges inn for to år, og Vidar står på valg for første gang.

– Hvordan vil du promotere deg?

– Jeg har laget en presentasjon i studentavisa og på nettet, og vil være aktiv blant studentene. Jeg vil stå på 110 prosent, og engasjerer meg også i sosiale medier og overalt der studentene utveksler meninger, 24 timer i døgnet, forteller Vidar fra leiligheten i Melhus sentrum.

Studerer filosofi

29-åringen er født i Trondheim og oppvokst på Hovin. Den første ungdomstida tilbrakte han i Lom, men kom tilbake til Trondheim da han startet på videregående skole. Vidar er utdannet vekter, men følte behov for mer utdanning, og studerer nå filosofi på andre året. En plass i styret for NTNU er såpass krevende, at han regner med å parkere hele eller deler av studiene, hvis han blir valgt inn.

– Hvordan ser du på en eventuell plass i styret?

– Det ville vært utrolig spennende. Jeg ønsker å stå på for det studentene vil ha meg til å gjøre. Jeg vil kjempe med nebb og klør, for å sikre framtidas undervisning og velferden for studentene, sier Vidar Tyldum Fillingsnes.

Han forteller at NTNU er rangert som det 16. beste universitetet i Europa, og det 80. beste i verden. De har et godt rykte å ivareta.

Har vært håndballspiller

– Hvilken organisasjonserfaring har du?

– Jeg har vært aktiv håndballspiller, og har hatt flere verv der. Blant annet i styret for region øst i Norges Håndballforbund. Jeg har også vært trener og dommeransvarlig for flere klubber. Jeg har god erfaring med å kjenne folk, blant annet som natteravn i Trondheim i tre år, og nesten like lenge som vert i Vår Frue Kirke. Jeg har også vært aktiv i studenttinget mens jeg har studert i Trondheim, sier Vidar.

En skulderskade hindrer Vidar i å spille håndball i dag, men han ønsker gjerne å bruke mer tid på sin interesse for kajakkpadling.

Kampsaker

Dette er saker Vidar ønsker å kjempe for:

  • Færre studenter i hver forelesningsklasse. I dag kan 100 sitte under samme foreleser, med små muligheter for å stille spørsmål. Tallet må ned til maksimalt 50.

  • Økt bruk av videoforelesning. Dette er ressursbesparende, og gjør at studenter kan følge flere fag samtidig. Studentene kan jobbe seg djupere inn i stoffet, og kan følge undervisninga under sjukdom, reiser og andre fravær. Kvaliteten på videoforelesningene må heves.

  • Studentene må kunne gjøre flere enn dagens tre forsøk på å forbedre karakterene i et fag.

  • Bedre utvekslingsavtaler for utenlandske/norske studenter.

  • Bedre tilretteleggingstjeneste for studenter med kronisk sjukdom og andre spesielle behov. Kortere søknadsfrister for slik hjelp.