Leder i Sør-Trøndelag bondelag, Lars Morten Rosmo, tror salget av kylling- og kalkunkjøtt vil ta seg opp igjen når landbruksnæringa får bukt med resistens- og bakterieproblemer.

- Jeg tror bakterieproblemene er årsaken til salgssvikten, og jeg tror markedet vil normalisere seg, sier Rosmo.

I torsdagens papiravis skrev Trønderbladet om at Norsk Kylling tar inn 10 prosent færre kyllinger fra leverandørene, og at bedriften betaler kylling- og kalkunbønder for å ha færre innsett. I tillegg har bønder gått med på frivillig reduksjon uten å få betaling for det. Kvalitetsdirektør Merete Forseth mener at hovedårsaken til salgssvikten, er folks frykt for bakterier.

- Jeg har tillit til at Norsk Kylling klarer å produsere kylling uten resistensproblemer. Rema er en ansvarlig eier, og jeg vil skryte av at de tok over Norsk Kylling. De har ryddet opp, sier Rosmo.

Bondelagslederen mener bakterieproblemene skyldes avlsmaterialet fra Skottland.

- Kylling er det eneste dyreslaget vi ikke har avl på selv. Norge importerer avlsmateriale, og da er vi prisgitt leverandører i Skottland, sier Rosmo.

Norsk Kylling har stoppet inntak av nye leverandører, og venter på landbruksminister Sylvi Listhaugs økning av konsesjonsgrensene. Det er ikke veien å gå, mener bondelagsleder Rosmo.

- Jeg er bekymret for at de skal øke størrelsen på fjøsene. Ut fra erfaringa fra utlandet om at når dyretettheten er stor, blir alt smittet. I Norge har vi små enheter, og det er ikke behov for økning i konsesjonene. 140.000 kyllinger er nok, mener Rosmo.