Allerede sommeren 1940 begynte tyske soldater å bygge opp leiren på Lenajordet. Hovedleiren inneholdt mannskapsbrakker for staben og kompaniene, samt kjøkken, spisesal og vakthus. Offisersmessa lå oppe ved skogen. Også på vestsida var det flere bygninger. Tyskerne hentet store bjørketrær fra Gudbrandsdalen som de plantet i leirområdet, og de demmet opp Loddbekken som lenge var vannkilde for folk i Melhus sentrum.

Da krigen var over, tok det norske Forsvarsdepartementet over Melhus leir. I mange år hadde Artilleriet verksteder og lager her og reparerte blant annet sine børser og kanoner. Da Forsvaret la ned Melhus leir på 1970-tallet åpnet det seg en verden av muligheter for Melhus. Det var familien Osvald og Lilly Resell som eide grunnen hvor Melhustorget etter hvert skulle komme.

Leirbygninger revet

Onsdag 15. august 1984, klokka ti, ble Melhustorget åpnet. Avtalen innebar at ASKO skulle drive senteret i ti år, og selskapet ble gitt full rett til å utvide hvis det var aktuelt. Etter ti årene skulle familien Resell overta. De første årene var ASKO svært aktiv og det ble investert masse penger i det nye kjøpesenteret. Etter hvert trakk ASKO seg mer eller mindre ut av den daglige driften og mottok i hovedsak husleie. Leietakerne dannet tidlig Melhustorget senterforening som ivaretok driften av senteret.

Lerkendal og politihus

Først da Lars Sjømo og Romario Invest tok over kjøpesenteret for et par år siden, ble det fart i sakene igjen. En utvidelse som ildsjelene bak Melhustorget har ventet på i mange år, ble endelig en realitet.

Les mer i torsdagsavisa.