Onsdag starter St. Olavsloppet, stafetten som veksler på å ha målgang i Trondheim og Østersund. I år som i fjor starter løperne i Østesund, hvilket  betyr at mål blir på torget i Trondheim neste lørdag. Støren og Sokna har de siste årene samarbeidet om et elitelag og et for de som er med "for opplevelsen". For å være godt forberedt har utøverne de siste månedene trent sammen en gang i uka. I formiddag avsluttet løperne oppkjøringen med en sugende økt Frøsetmarka på Støren.

På grunn av den voldsomme nedbøren de siste dagene var det svært så vått i marka i dag, men stafettlaget slet seg likevel gjennom 18 kilometer med regntungt terreng. Etterpå ble det servert kaker, kaffe, jordbær og fløte i hagen til Martin og Tove Ree. Regnet la bare en liten demper på sammenkomsten.

- Vi måtte ha en langtur, sånn vi fikk jabbet litt. Vi har trent intervall den siste måneden og nå er det ingen vei tilbake, smiler Ree.

I fjor endte laget på 5. plass og de skal i hvert fall ikke bli noe dårligere i år.

- Vi må holde snitttida som i fjor (3,44 minutter per kilometer, red. anm), så får plasseringa bli som den blir. Topp fem bør være målet. Men vi blir jo ikke noe yngre, flirer Ree.

Marka var tung og våt i dag, men det gjorde treningsøkten bare enda bedre. Men nå blir det hvile fram til starten i St. Olavsloppet førstkommende onsdag. Foto: Martin Wiig