I formiddag fikk presse-Norge anledning til å snakke med landslagsstjernene som i morgen åpner VM med sprint. Som ventet ville de fleste høre hvordan det stod til med Marit Bjørgen dagen før VMs første distanse. Skidronninga stod over søndagens renn i Davos fordi hun følte seg sliten, men nå gleder hun seg bare til å komme i gang.

- Det verste er dagene i forveien, så det blir godt å komme i gang med mesterskapet, sa hun på pressekonferansen som ble sendt direkte på NRK 1.

Forventer tøff sprintfinale

Som utøvere flest kjenner hun en viss nervøsitet i kroppen nå rett før alvoret starter, men slik skal og bør det være, mener Bjørgen.

- Jeg var nervøs når jeg kom inn hit (til pressekonferansen red. anm.), men det er en god følelse. Det er viktig å være nervøs på en riktig måte. Det største presset legger jeg på meg selv, sier hun.

Første konkurranse er altså sprint i morgen. 33-åringen ser for seg et bikkjeslagsmål av en finale.

- Sprinten lørdag favoriserte kanskje kondisjonssterke løpere som meg selv og Kowalczyk. Det blir en tøff og jevn finale i morgen. Jeg regner med at Kowalzcyk vil trykke til fra start for å få en luke på toppen av bakken før mål. Det blir viktig å holde roen og være bestemt når jeg skal forflytte meg i feltet, mener hun.

- Alle kan ta gull

På spørsmål fra TV2s Ernst A. Lersveen om hvem som tar Norges første VM-gull svarte Bjørgen diplomatisk:

- Alle som sitter her kan ta gull, sa hun og henviste til blant andre Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Celine Brun-Lie.

VM i Holmenkollen for to år siden ble en folkefest både i og utenfor løypa. Mye skal til for å toppe 10.000-er av mennesker under medaljeseremoniene i Oslo sentrum, men Bjørgen tror det kan bli moro i Val di Fiemme også.

- Det kommer til å bli mye nordmenn og god stemning, slår hun fast.