Onsdagens sprintøvelse i Tour de Ski ble avlyst på grunn av et fryktelig uvær med kraftig vind og regn.

Trolig vil etappen gås på nytt på en planlagt fridag senere i uken. Kvinnene rakk å gå ferdig sin prolog før arrangøren i tyske Oberstdorf bestemte seg for å avlyse onsdagens renn.

Anne Kjersti Kalvå ble ikke blant de 30 beste under prologen. 24.25 sekunder bak Maiken Caspersen Fallas bestetid 2:35.56, holdt til en 36. plass for melhusbyggen.

Flere trær ble blåst over ende ute i løypa, og reklameplakater og andre gjenstander haglet rundt ørene på utøvere og støtteapparat.

– Ingen tvil om at dette var riktig avgjørelse. Det gikk på løpernes sikkerhet. Nå gjelder det å komme seg i sikkerhet, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NRK før han kom seg i dekning.

Kraftig vind under prologen i sprint klassisk i Oberstdorf sørget for at rennene onsdag ble avlyst. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Værprognosene i Oberstdorf for torsdag, da det etter planen skal gås fellesstart, ser ikke bedre ut enn for onsdagen.

I den norske langrennstroppen frykter man sykdom som følge av det dårlige været i Tour de Ski.

– Dette øker sjansen for sykdom. Det gjelder å få løperne raskt inn slik at de får på seg tørre skift mellom hver gang de er ute og blir våte. I dette været blir de bløte inn til beinet, sa landslagslege Petter Olberg til NTB.