– Det er den sureste plassen, men i dag skyter jeg ikke bedre, sier Odin Garli etter å ha gått inn til en fjerdeplass på sprinten i junior-NM lørdag ettermiddag.

Les også: Krampa tok Garli

At han var såpass nær pallen med tre bom (1-2), er likevel imponerede, og sier noe om hvor rask soknedalingen var i langrennssporet.

– Samba på standplass

De tre medaljørene, anført av gullvinner og Norgescup-leder Filip Fjeld Andersen, kom fra det hele med kun én bom.

Likevel var Garli bare 15 sekunder fra bronsemedaljen.

– Jeg gikk bra i dag, men det var tungt. Jeg kjenner det i leggene, de danset samba på standplass, sier Garli, som i går fikk krampe på sisterunden på normaldistansen, der han til slutt endte på en noe skuffende niendeplass.

Trøndervær

Odin Garli kjemper i toppen i norgescupen sammenlagt, og hadde mål om minst én medalje i mesterskapet. Han legger ikke skjul på at han er litt skuffet.

– I går var det dårlig, og i dag var det midt på treet. Jeg er fornøyd med langrennsdelen i dag, men jeg må bare jobbe langsiktig framover og forbedre skytinga, sier han.

I Granåsen var det tett snøvær hele tiden da 17-årsklassen gikk, noe som førte til mange bom fra de fleste.

– Det er jo en utendørsidrett dette, så vi må regne med litt vær, i alle fall i Trøndelag, avslutter skiskyttertalentet.

Storfornøyd Fløttum

Tidligere på dagen var det Sokna-kompis Adrian Fløttum (M19) som sto for den største oppturen. Etter en slitsom dag med 21. plass fredag, brølte han av tilfredsstillelse da han passerte målstreken lørdag.

– Jeg hadde en tung dag i går, så det var godt med skikkelig revansje. Brølet var nok en reaksjon på det. Jeg er veldig fornøyd med løpet. Jeg slo tilbake, sier han fornøyd etter målgang.

Les også: Seier til Dahlø Wærnes i Granåsen

På det tidspunktet var han nummer fire, men flere sterke løpere var da fortsatt ute i løypene. Det som til slutt ble en tiendeplass er likevel et sterkt resultat av Fløttum, som med det tangerte sin besteplassering fra Norgescupen i Mo i Rana tidligere i år.

– Å gjøre det så bra i NM er stort, det er da det gjelder. Noen trodde kanskje jeg nådde formtoppen litt for tidlig da jeg gjorde det bra i nord, men det kjentes ikke slik i dag, sier han.

I snøværet skjøt Fløttum fullt hus på liggende, men bommet en gang på stående.

– Det snødde tett, men jeg synes jeg takla det bra, sier Sokna-løperen.

Enodd nummer 14

Av andre lokale skiskyttere gjorde budalingen Jenny Enodd et godt løp i 20-21-årsklassen med en 14. plass, der Silje Bakken fra Leik IL ble 23.

Håkon Frøset fra Sokna gikk inn til en 20. plass i M17, mens Leiks Line Sølberg og Soknas Lise Sundli havnet et stykke ned på resultatlistene i henholdsvis K18 og K19.

Garli imponerte med et godt lagrenn i NM-sprinten. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Soknas Adrian Fløttum var svært fornøyd med egen prestajon ved målgang. Foto: Elling Finnanger Snøfugl