Evil Enok M.E. tok hjem Bergens 3-årsfestival og 100.000 kroner.

Det har ligget i kortene en stund at treåringen er et emne litt utenom det vanlige. Evil Enok M.E. hadde en fersk seier fra Östersund i bagasjen da den stilte til start i Bergens 3-årsfestival lørdag. Hesten var så kraftig forbedret i Sverige at treneren hadde god tro på seier i Bergens-løpet.

Les også: Støtter salg av Leangen

Les også: Melhus i finaleheatet

Regnet med seier

– Jeg regnet med å vinne løpet da vi dro hjemmefra, utbasunerte Brækken etter at seieren var vel i havn.

Vi har hørt det før, hvis treneren og kusken fra Bleke gård i Melhus har forhåndstro på hesten sin, legger han heller ikke skjul på det. Ofte har han også ordene i behold.

Forholdsvis klar favoritt var Hamre-traveren Chief Orlando. Det ble skikkelig kjøring i front mellom denne og Catherine’s Camaro som tok ledelsen fra start, første 500 gikk etter 1.08.4, da overtok Chief Orlando. Evil Enok M.E. avventet lenger bak i feltet, for så å sette fart cirka 500 igjen. Gjennom den siste svingen og på oppløpet ble det kniving mellom de to. Mot mål var melhustraveren den sterkeste, og vant med trekvart lengde.

Robin Rags

– Med 08-09 åpning så langt skal det normalt ikke gå siste 200, mente Brækken, som måtte berømme Frode Hamres hest som altså ikke var mye slått.

Brækken, som vant tilsvarende løp med Robin Rags i 1995, var naturlig nok godt fornøyd med hestens prestasjon.

– Det er en veldig speedig og lettkjørt hest, sa kusken om Evil Enok M.E., som eies av sønnen Lars Mikal Brækken.