Marit Bjørgen gikk inn til sitt tredje gull i VM på dagens stafett. Seieren var aldri truet, selv om Justyna Kowalczyk hentet inn Johaug på andre etappe. På tredje etappe tok det ikke lang tid før Kristin Størmer Steira hadde kvittet seg med Paulina Maciuszek kvittet seg kjapt med og hun veksklet med Bjørgen var VM-gullet i realiteten i boks. På oppløpssiden tok 32-åringen seg tid til å hente et flagg hos publikum og de siste meterne inn mot mål ble en ren paradamarsj.

I mål ble hun møtt av tre glade landslagsvenninner og da fikk jentene på seg jakker med "Norges" bokstaver på og sammen med trener Egil Kristiansen ble navnet etter hvert komplett.

– Dette er utrolig artig! Alle forventet at vi skulle ta gull. Men vi visste selv at det ikke var så lett. Men det Heidi gjør i dag er utrolig imponerende. Det er første gang hun går mesterskapsstafett og hun gjør det veldig bra, sa Marit Bjørgen til NRK etter målgang..

Med dagens triumf er Bjørgen oppe i imponerende 25 mesterskapsmedaljer. Ingen har flere enn legenden fra Rognes. Tidligere trener Svein Tore Samdal mener det var liten tvil om hvor gullet skulle ende.

- Marit er så sterk, så det var ingen tvil, sier han.

Sølvet gikk til Sverige mens Russland ble nummer tre. På grunn av hopprennet i ettermiddag holdes ikke medaljeseremonien før i morgen kveld.