I forbindelse med at det årlige sommertravet på Jarlsberg travbane ble avviklet i løpet av helga og i forrige uke, stilte travtrener Bjørn Garberg til start med flere hester. Et par plasseringer i toppskiktet ble det.

Fredag kveld, i et løp for 4-åringer, ble det seier med stallhesten Sancus Cox. Etter å ha årsdebutert på Orkdal travbane med en fin andreplass 20. juni, lå det liksom i kortene at 4-åringen etter Super News skulle være ytterligere forbedret med løp i kroppen. Det vist seg å holde stikk. Etter reise i tredje par utvendig ble det avgjørende angrepet satt inn på siste bortre, lederhesten Valedictorian med Geir V. Gundersen ble satt under press gjennom svingen, og på oppløpet koblet Sancus Cox grepet greit.

– Det er en kjempefin hest og den gjorde det på en fin måte. Den kan både speede og er sterk, det er en bra kombinasjon, sa kusken om hesten som ennå har lite penger på seg og mer å gå på.

Den mest tungtveiende årsaken til at Bjørn Garberg var på Jarlsberg, var likevel finalen i Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling lørdag, som han hadde kvalifisert sin stortraver Glad Hall T. til. Hoppa gjorde på ingen måte skam på trøndersk travsport, den fulgte opp seieren i kvalifiseringen med en finfin tredjeplass. Vant gjorde Claudia B.R. og Bjørn Goop, mens andreplassen gikk til Claudia B.R. og Bo Westergaard.