Forrige sesong hadde Melhus Fotball et damelag som spilte 7-er serie. Nå er klubben i ferd med å etablere et elleverlag som skal spille seniorfotball i 4. divisjon kommende sesong. Dette er det laveste nivået for kvinnefotball i Trøndelag og alle nye lag må starte der.

– Vi har fått opp en flott stamme med spillere fra jenter 17 år. Sammen med damene som spilte syverfotball i fjor, blir troppen så stor at vi er nødt til å danne et elleverlag, sier sportslig leder Roy Åge Østerås i Melhus Fotball til Trønderbladet.

Ifølge Østerås har ikke Melhus hatt et ordentlig damelag i fotball siden 2007. Den gangen var John Rune Sjøli hovedtrener.

– Vi ser at det kommer opp mange jentekull i årene fremover. Det å få etablert et damelag er viktig, slik at jentene som har lyst til å satse videre på fotball kan gjøre det i Melhus, forteller han.

Vil samle damene på ett lag

Troppen til det nyoppstartede damelaget er på rundt 20 spillere. Rundt ti av damene kommer fra fjorårets syverlag, mens resten spilte på jenter 17 år i fjor.

– Vi kunne naturligvis satset på et damelag og et juniorlag, men vi ønsker å samle damene i en større gruppe for å få et godt miljø. Det begynner å bli en god del av dem nå, forklarer Østerås.

Damelaget trener to-tre ganger i uken og er allerede i gang med oppkjøringen til sesongen.

– Det virker som spillerne er kjempemotiverte til å gå løs på sesongen, sier den sportslige lederen.

Mangler hovedtrener

Per i dag er det Svein Erik Wagnild, Terje Garli og Jan Arild Tirslaug som følger opp treningene. Hilde Motrøen er satt opp som lagleder. Selv om det meste er på plass, har laget ennå ikke fått på plass en hovedtrener.

Siden i fjor høst har fotballgruppa jobbet med å finne en person som kan ta på seg hovedansvaret med å lede 4.-divisjonslaget.

– Vi har vært i kontakt med flere personer, men av ulike årsaker har ingen av dem vi har snakket med mulighet til å lede laget, sier Østerås, som innrømmer at de strever litt med oppgaven.

– Vi er ikke desperate etter å finne en hovedtrener, for vi har jo et apparat på plass, men vi skulle gjerne hatt en person som tok ansvaret, fortsetter han.

Det beste hadde ifølge Østerås vært om laget fikk en kvinnelig trener, men dette er ikke et krav.

– Det hadde vært topp med en dame. Trenerrollene i fotball er uten tvil mannsdominerte, forteller han.

Påmeldingsfristen for å melde på lag til 4. divisjon for kvinner gikk ut denne uken. Det er ennå ikke klart hvilke lag Melhus får i sin avdeling. Damelagene til Gimse og Sokna spilte i 3. divisjon forrige sesong, mens Støren og Singsås var å finne i 4. divisjon.