Ski-VM innledes med kvalifisering og åpningsseremoni i morgen. Torsdag braker alvoret løs og da handler det om én ting for de norske utøverne: hente hjem så mange gull som mulig. De norske skiskytterne plasserte konkurrentene i skyggen ved å hente hjem åtte av 11 gull i Nove Mesto nylig. Ingen forventer like bra uttelling i Val di Fiemme, men nordmenn er bortskjemte på store idrettsprestasjoner og benker seg ikke foran tv-en for å se Marit  Bjørgen ta bronse i skisporet.

Koser seg på tur

Vi vil ha gull og det blir spesielt synlig når man ser på det norske støtteapparatet. Ingen nasjoner bruker like mye ressurser på trenere, smørere, massører, kokker etc. Det meste er tilrettelagt og de norske utøverne trenger knapt bruke en kalori utenom idrettsarenaen. Jørgen Graabak og det norske kombinertlandslaget ankom Italia lørdag og har de siste dagene for det meste slappet av og trent lett.

- Søndag hadde vi en liten spenstøkt og en løpetur. Tirsdag skal vi i gang med hoppingen i tillegg til en kvalitetsøkt på ski. Ellers er det bare å flyte med og kose seg på tur. Jobben har vi gjort fra mai og frem til nå, sier han.L

Lypsyl mot solen

Utøverne lider ingen nød.

- Vi har egen mat. Så vidt jeg har skjønt er det kjørt en Caravelle med henger fullastet med mat hit. Alt annet enn å gå på ski har andre ansvaret for. Jeg fikk nettopp utdelt en lypsyl med solfaktor. Alt er planlagt ned til hver minste detalje, smiler melhusbyggen.

Han gleder seg til å komme i gang med mesterskapet.

- Her er det fint vær og trivelige folk. Dette er mitt første VM, så det er bare å suge inn så mye lærdom som mulig, sier Graabak på Skype fra Italia.