Weng forteller på Instagram at hun ikke reiser til Kina. Få dager før den norske troppen dro av gårde, ble hun i likhet med Anne Kjersti Kalvå smittet av koronaviruset under høydesamlingen i Nord-Italia.

«Drømmen om revansj i OL ble knust for min del. Det er jo «bare» et OL, men leit likevel», skriver hun.

I en uttalelse sier langrennssjef Espen Bjervig at det har tatt «lengre tid enn vi hadde håpet på å få Heidi OL-klar». Han legger til at det ikke kommer inn en erstatter.

– Med den erfaringen vi har med usikkerhet rundt testing etter karantene, blir det for kort tid, og dermed uforsvarlig med tanke på høydeakklimatisering, å sende erstatter, forklarer Bjervig.

Latter og tårer

Weng har bronsen på 15 kilometer skiathlon i 2014 som beste OL-resultat. For fire år siden fikk hun ikke gå kvinnestafetten som Norge vant. I Beijing-lekene ville hun vært et sikkert kort på det norske laget.

30-åringen fra Ytre Enebakk hadde flere oppløftende resultater i ukene før OL. Hun endte blant annet på pallen som treer sammenlagt i Tour de Ski.

På Instagram gir Weng spesielt en takk til familien og Kalvå. «Anne Kjersti, vi har ledd, felt tårer, vært irriterte og frustrerte sammen. Min redningskvinne på turen», skriver hun.

Weng og Kalvå kom mandag hjem til Norge etter over ti dager i isolasjon i Seiser Alm. Etter smittedramaet ble det knyttet spenning til om noen av dem ville kunne reise til Kina før OL-avslutningen. Nå er det klart at ingen av dem drar.

Ser framover

Ragnhild Haga ble tidlig hentet inn som erstatter for Kalvå. Norge har i tillegg disse langrennskvinnene i OL: Therese Johaug, Helene Marie Fossesholm, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Maiken Caspersen Falla og Mathilde Myhrvold.

Weng skriver i sitt innlegg at hun er «ekstremt heldig som er frisk og rask». Hun håper på å kunne gå verdenscuprenn før sesongen er over.

«Da skal jeg være klar til kamp», lover hun.

På herresiden ble Simen Hegstad Krüger rammet av koronautbruddet på treningssamlingen. Det er fortsatt håp om å få ham klar til en eller flere av OLs siste langrennsøvelser.