Først ut i kveld var kvinneløperne med Anne Kjersti Kalvå i feltet. Storfavoritt var Heidi Weng som innfridde fra førsta stavtak. Katrine Harsem holdt følge noen runder, men måtte slippe etter hvert. Lenger bak dannet det seg en kvartett med blant andre Tora Berger og Kalvå. Sistnevnte var offensiv og dro flere runder. Helt etter planen, i følge henne selv.

- Det er stor forskjell på å gå foran eller bak. Bak i feltet er det mye lettere, men jeg var ute etter en god treningsøkt og derfor ønsket jeg å ligge foran. Så fikk det heller gå utover en eventuell spurt, sier Kalvå.

På siste runde var Lundamo-utøveren uheldig som falt og brakk staven. Dermed mistet hun litt terreng til løpere foran. Hun greide likevel å hente inn litt på slutten og krysset målstreken som nummer fem. Kalvå skal være med på hele touren som forflytter seg til Meråker for de to siste dagene. Lundamo-jenta har et lite håp om snyte Tora Berger for en pallplass.

- Heidi (Weng) og Katrine (Harsem) tror jeg det blir vanskelig å gjøre noe med, men det er ikke umulig å ta Tora, , smiler 20-åringen.

Magnus Stensås nøyer seg med rulleskisprinten i dag. Han følte seg pigg og hadde lyst til å utfordre Petter Northug jr, helt inn, men så var det med Lundamo-utøvere og staver da..

- Jeg følte meg veldig pigg og hadde troen på topp tre. Men så brakk jeg staven og måtte jobbe meg opp igjen, forteller Stensås.

Men uflaksen var ikke over for langrennstalentet. Enda en gang brakk han staven og da måtte han på ny jobbe steinhardt for å hente inn gruppa foran. Men da staven knakk for tredje gang var det over. Underveis i løpet ble løperne som lå sist tatt ut og det ble Stensås´ skjebne etter fem-seks runder.

- Da staven brakk tredje gangen var jeg bare forbannet. Jeg hadde virkelig troen på at jeg kunne ta Petter, sier han.

Stensås mistet hele fjorårssesongen på grunn av kyssesyken, men viste i kveld at han er på vei tilbake. Fortsatt mangler en del kapasitet, men det vistes ikke i kveld.

- I stakekonkurranser som dette går det ikke så mye på kapasitet, mer på styrke i overkroppen og den har jeg ikke mistet så mye av.

Anne Kjersti Kalvå kom fra Sognefjellet til plaskregn på Torget i Trondheim. - Kjempebra konsept, sier hun om touren. Foto: Thomas Olsen