Store deler av langrennseliten er torsdag i Aure for å gå to etapper i Toppidrettsveka. Den avsluttes i Trondheim med sprint fredag kveld og jaktstart dagen etter. Lørdag er det vente titusener av tilskuere rundt om i gatene. I fjor var det rundt 30.000 som lagde liv i sentrum.

7. plass

Flere lokale utøvere stiller til start, blant andre Fredrik Riseth, Magnus Wiig og Julie Stendahl Spets, men det er Anne Kjersti Kalvå som har best muligheter i sammendraget. Med startnummer på brystet våkner konkurranseinstinktet og 24-åringen fra Lundamo har lyst til å vise seg fram.

På dagens åpningsdistanse, et 24 kilometer langt rulleskirenn gikk Kalvå inn til 7. plass, drøyt fem minutter bak suverene Heidi Weng som knuste alle i dag. Hele 3.51,7 minutter skilte 1. og 2. plassen.

- Greit plassering på en litt tung dag, skriver Kalvå i sms.

Tungt for Spets

Toppidrettsveka-debutant Julie Stendahl Spets har vært småsyk i det siste og var svært usikker på formen. Hun fikk det tungt på rulleskiene og endte helt sist.

- Har aldri gått så dårlig før, ble syykt smell! Kroppen funket ikke, så da er det ikke så lett. Hadde bare lyst til å bryte, men tenkte jeg må komme meg i mål. Bra det ennå er lenge til sesongen, skriver Spets om sin åpningsetappe.

I herreklassen gikk Magnus Wiig inn til 51. plass og ble med det best av de lokale. Gaute Kvaale vant med drøyt fire sekunder foran franskmannen Jean Marc Gaillard og med russiske Andrey Melnichenko på tredjeplass.

Sterk sprint

Dagen er imidlertid ikke over for utøverne. Det skal også gåes sprint og i prologen gikk Kalvå inn til 19. plass mens Spets havnet utenfor finalene med 35. plass.

Fredrik Riseth gikk en meget sterk prolog og slo blant andre Petter Nortug jr. Riseth ble nummer fire, 3,31 sekunder bak vinneren. Melhus-gutten gikk videre fra sin kvartfinale, men kom seg ikke til finalen. Det ble likevel en sterk 7. plass på Riseth.

Anne Kjersti Kalvå røk ut i kvartfinalen. Etter dag 1 ligger hun på 13. plass i sammendraget.