Noralf Pallin Brækken har på ingen måte trappet ned virksomheten på svenske travbaner med stallhestene sine. Onsdag kveld i Skellefteå viste melhustreneren fram sin stortraver på nytt, og Juliano Rags fikk bevist at så snart han slipper den aller skarpeste motstanden i løp som Elitloppet på Solvalla og Oslo Grand Prix, da duger han.

Distansen var ikke mindre enn 3140 meter i Stig Lindmarks Styrkeprov. Juliano sto på 40 meter tillegg. Akkurat det skremte neppe Brækken, stjernetraveren har mer enn én gang vist at den har styrken som sitt våpen. Det ble naturlig nok å innlede i baktroppen fra start, men i god tid før den første runden var unnagjort ble hesten lagt i angrep. Juliano avanserte fram til plassen utvendig for lederen Bradley og Robert Bergh og en stund etterpå til tet.

Ledelsen ble til både en og to lengder på siste bortre langside, og på oppløpet rykket hingsten ytterligere ifra de øvrige til helt overlegen seier. Kilometertida 1.14,0 over så lang distanse lar seg så avgjort høre. Ifølge Brækken ble opplegget helt perfekt, særlig da de ble sluppet til tet av Robert Bergh. Da kunne han kjøre 12,5 et stykke mot slutten.

På litt lengre sikt har Brækken bestemte planer med sin traver. Til høsten er Frankrike et mål – og deretter det berømte vintermeetinget på banen Vincennes i Paris. Det blir i så fall første gang med Juliano Rags. Alle travinteressert som har vært med en stund vet at det ikke blir første gangen for Brækken. Ingen har glemt Shan Rags.