Riktig nok hadde ikke BjørnGarberg regnet med å slå Pondus, storfavoritten og folkebankeren til ArneNilsen. Men kusken visste at formen til stallhesten Even Oliver var foroppadgående. Den kapable men like ujevne Spikeld-sønnen hadde en av sine godedager på Leangen mandag kveld.

Med kun to prosent av spillet på seg innledettrondheimstraveren dagens V65-omgang med å vinne som et sjettevalg til storoverraskelse for svært mange spillere som hadde satt sin lit til Pondus. Sistnevnteer en knallgod traver som hadde vunnet sju av ni starter så langt i år,deriblant flere løp i Sverige.

Men Nilsen-traveren måtte – til tross for et braløp – bite i gresset for en strålende opplagt Even Oliver som sto 20 meterforan. Ikke bare vant hesten til Garberg, den travet mye av løpet uten rygg forså å presse seg til tet da det gjensto 500 meter. Mest nærgående mot mål såAlsaker Faks ut til å bli, men den galopperte kort før streken og overlotandreplassen til Pondus.

– Jeg hadde litt tro, men ikke påå slå Pondus. Sist kjente jeg at formen var i anmarsj. I nest siste sving såjeg at det var litt langt fram for Pondus, og da satte jeg fart, fortalteGarberg etter løpet.

I en ellers nokså favorittpregetV65-runde utgjorde Even Oliver dagens obligatoriske spillesjokk og bidro sterkttil en utbetaling på 14.224 kroner for seks rette.

I montéløpet gikk seieren tilBuvika og Hæve Alma. Hoppa, som eies av Geir Solem og Trude Kleveland, ble riddav Trude Kleveland og tok sin andre montéseier for året.