– Vi har fire gutter som trener mye sammen og som er jevnt gode. Hvis de fortsetter å satse også i årene som kommer, kan vi få en svært ei svært sterk gruppe juniorløpere i Gauldalen, sier trener og ildsjel Martin Ree til Trønderbladet.

I onsdagens Dalgårdstafett i Granåsen var tre av disse i aksjon i klassen 15-16 år. Heike Aas Bjørseth, Sander Kjelstad og Andreas Fjorden Ree kunne til slutt juble for seier, over ett minutt før Byåsens førstelag.

Comeback etter operasjon

Dermed ble det revansje etter Strindheimstafetten nyttårsaften, der Byåsen vant og Støren-gutta hadde en dag under pari med sin fjerdeplass.

Kjelstad, som blant annet vant 15-årsklassen i årets Juleskirenn i Meldal, gikk ankeretappen med onsdagens beste tid.

Fjerdemann i treningsgruppa, 16-åringen Håkon Gorseth Halvorsen, har vunnet både Rindalsrennet, Juleskirennet og Budalsrennet tidligere i sesongen. Han sto denne gangen over for å gjøre plass til Andreas Fjorden Ree, og for å lade opp til helgens Sør-Trøndelag-cup.

Trener Martins sønn Andreas gikk onsdag sitt første løp for sesongen, kun 23 dager etter en blindtarmsoperasjon. Han klarte seg utrolig nok bra sammen med lagkameratene fra Støren, selv om han er noe satt tilbake etter å ha vært ute såpass lenge.

Ikke «talenter» ennå

Martin Ree og Håkons far Svein Erik Halvorsen bruker utallige timer sammen med gutta på trening, og melder om en fin gjeng som trener mye og satser hardt for å bli gode. Ree vil likevel ikke kalle dem «talenter». I alle fall ikke før om noen år.

– Nå er jo håpet at disse også fortsetter opp mot juniornivå. Det er først da vi ser hvem som virkelig har talent. I 15-16-årsalderen avhenger resultatene mye av hvor langt de har kommet i utviklingen, så vi må nok vente noen år før vi kaller dem talenter, advarer han.

– Det er mange gode og lovende skiløpere i hele Gauldalen, og vi er i ferd med å ta over litt av dominansen fra Orkdal.

I helga stiller alle opp på ST-cup i Granåsen lørdag og i Knyken søndag.