- Jeg er veldig fornøyd med sølv. I dag var Therese (Johaug) bedre, sier Marit Bjørgen i mix zone etter blomsterseremonien.

Ekspertene trodde på gull til Marit Bjørgen og Bjørgen tok ledelsen ved første passeringspunkt, men mot slutten kom Johaug med full kraft og da hun stupte over mål kom det et stort gledesbrøl fra Dalsbygdas store datter. Landslagstrener Egil Kristiansen mener det var dagsformen som avgjorde 10-kilometeren til Johaugs fordel. Drøye 10 sekunder var hun foran Rognes-ekspressen.

- Begge to gjør et bra løp, men Marit har ikke en 100 prosent-dag. I dag er hun 98 prosent og da går det ikke mot Johaug, sier han.

Han sier videre at Johaug var sterkere enn Bjørgen på runde to.

- Hun plukket sekunder jevnt og trutt hele veien på den andre runden, sier han.

TV2s langrennsekspert og tidligere Bjørgen-trener Svein Tore Samdal mener dagens løype passet Johaug bedre.

- 10 kilometer er en distanse Marit har mestret bra og de fleste hadde henne som favoritt, men i dag var det en løype som passet Therese best. Hun hadde to fordeler: 1: Hun fikk gå på tiden til Marit og 2: Det var flere lange, sammenhengende bakker og det passer Therese bedre. Marit er bedre når det går mye opp og ned, da får hun bruke sin eksplosive muskulatur, sier Samdal, som tror Marit er fornøyd med sølv på en dag som bare var 98 prosent.

- Ja, det tror jeg.

Skipresident Erik Røste smilte også i målområdet. Foruten gull og sølv til Johaug og Bjørgen, ble det sjette- og niendeplass til henholdsvis Heidi Weng og Kristin Størmer Steira.

- Fantastisk. Utrolig bra. Det er flott gjeng og et flott trener (Egil Kristiansen, red. anm.). Han har bygd opp et flott lag som trener godt og har det moro sammen. At de lykkes i mesterskap er utrolig moro, mener han.