Rødde hadde tatt ett poeng på de tre siste kampene før lørdagens nøkkelkamp mot Brumunddal i Gruva.

Felles for dem alle var at laget ledet i samtlige, uten å klare holde på ledelsen. Lørdag lå de under 0-1, men sitter igjen med full pott etter en uhyre viktig seier for Geir Arne Kristiansens mannskap.

- Vi snakket faktisk om det da de tok ledelsen tidlig. Kanskje det er vår tur til å snu en kamp nå? Det virket som det vekket oss. I dag er jeg veldig stolt av innsatsen spillerne legger ned. Jeg synes vi vinner fortjent, innleder Rødde-trener Kristiansen når vi treffer han like etter kampslutt i varmen på kunstgresset i Gruva. - Dette var en veldig viktig seier. Vi har en god treningsuke bak oss og viser en enorm lagmoral og innsatsvilje. Det var tydelig at gutta virkelig ville vinne denne kampen, legger en fornøyd trener til.

Tidlig kalddusj

Det hadde gått bare fem minutter av oppgjøret da Erik Sigtbakken sendte gjestene i ledelsen, men etter scoringer fra Mikal Haugen Bjørnstad, Georg Flatgård og Edvard Ølstøren kunne hjemmelaget juble for tre etterlengtede poeng.

Dette var Røddes første trepoenger siden Rosenborg 2 ble slått 3-1 på hjemmebane i midten av mai. Samtidig klatret laget bort fra jumboplassen og over streken på tabellen i det som fort kan bli en kamp om å berge plassen.  - Målsetningen om topp 5 var kanskje urealistisk og ingenting vi tenker på nå. Nå handler det om å berge plassen i divisjonen. Vi tar kamp for kamp framover  og ønsker å forbedre oss hele veien. Jeg synes vi er på god vei, poengterer hovedtreneren.

Hjemmehelt

Edvard Ølstøren startet kampen på kanten for Rødde og fikk æren av å sette spikeren i Brumunddal-kista med sin 3-1 scoring drøyt fem minutter før slutt.

- Helt magisk, utbryter Ølstøren i garderoben etter kampslutt.  Ølstøren er oppvokst på Melhus og har tilbragt sine yngre dager i Gruva før han gikk til Tiller i 2012-sesongen.

- Det er en ubeskrivelig følelse for meg å være med på dette som kommer herfra. Fasilitetene, nivået og entusiasmen er noe helt annet enn det jeg er vant med fra tidligere, sier en fornøyd målscorer. Ølstøren har startet de siste kampene for Rødde, men er bare sånn passe fornøyd med egen innsats: - Det er moro å få tillit, men for min egen del synes jeg det har gått litt under pari så langt, sier en beskjeden Ølstøren.

- Nå skal vi bygge videre på dette og begynne å klatre på tabellen utover høsten, avslutter en optimistisk matchvinner.  Neste kamp for Røddes del er bortekamp mot Herd i Ålesund neste søndag. Deretter venter 12 dager ferie før laget igjen starter opp treningene.

KAMPFAKTA:  Fotball: 2.divisjon avdeling 2Rødde - Brumunddal   3-1 (1-1)

Gruva Kunstgress, lørdag

Tilskuere: 100. Terningkast: 5.

Mål: 0-1 Erik Sigtbakken (5 min.) 1-1 Mikal Haugen Bjørnstad (17 min.), 2-1 Georg Flatgård (58 min.), 3-1 Edvard Ølstøren (84 min.). Rødde (4-3-3): Alexander Hovdevik - Ole-Johan Skrede, Eirik Ramlo, Mikal Haugen Bjørnstad, Kim Roger Laugsand - Jørgen Torseth (Mats-Even Eid 70 min.), Niklas Iversen, Martin Berdal - Edvard Ølstøren, Michael Karlsen (Rune Langørgen 78 min.), Georg Flatgård.

Røddes beste: Mikal Haugen Bjørnstad.

Gule kort: Kim Roger Laugsand og Niklas Iversen, begge Rødde. Øyvind Megalvis, Brumunddal. Dommer: Mads Følstad Skarsem, Charlottenlund SK.

Etter å ha ligget under 0-1, klarte spillerne å snu et mulig nederlag til seier.