Jørgen Graabak endte på 20. plass i hoppdelen i lørdagens normalbakkekonkurranse. Det var ikke godt nok, var melhusbyggen ærlig på etter at langrennet førte ham opp til 8. plass.

– En helt grei konkurranse. Taper noen meter i hoppbakken på at jeg bommer litt på hoppkanten og det har jeg ikke råd til i dette selskapet. Hoppnivået er så høyt og de beste går også fort på ski. Du må være oppi der. De som er på ballen er topp fem i hoppbakken og det er kravet. Er man ikke der er man ikke på pallen. Da blir jeg nummer åtte og det er helt greit, sier melhusbyggen, som for alvor markerte seg som mesterskapsutøver i Sotsji-OL for ni år siden.

Veteranen på det norske landslaget har trøblet i oppkjøringen til Planica-VM. Tidligere i vinter var det hans tur til å teste positivt for koronaviruset. Sykdommen har holdt ham utenfor mange konkurranser i 2023 og det har blitt mer tid enn ventet på sofaen. 31-åringen har fortsatt ikke mesterskapsformen inne.

– Jeg synes fortsatt at jeg går med et lite håndbrekk på. Kroppen er ikke helt 100 prosent, samtidig går jeg fort på ski sammenliknet med feltet her. Og det er ikke helt bekmørkt, sier Graabak.

Alle sine fire OL-gull har han tatt etter hopping i stor bakke. Disse konkurransene gjenstår fortsatt.

– Det er der jeg liker meg best, minner 31-åringen om.