For litt over en uke siden skrev han under en kontrakt som binder ham til klubben i ett år. Til tross for sin unge alder til trener å være, er 28-åringen nå Hugo Pereiras assistent på G16-laget til Rosenborg.

– Det er fryktelig motiverende å jobbe med spillere som virkelig vil bli bedre, sier Skorstad.

Les også: Derfor sluttet trenerne i Rødde

Han har gått gradene i Rosenborg og sier han «har gjort alt utenom å være hovedtrener» i klubben siden han kom som juniorspiller for litt over ti år siden.

Mer motiverte spillere

Siden hans aktive tid på juniorlaget har han vært alt fra stadionguide til ballguttansvarlig. De siste årene har han vært sportslig leder i RBK-skolen, noe han skal fortsette med i 75-prosentstilling, med trenerjobb på den siste fjerdedelen.

– Det blir en mer behagelig hverdag enn i Rødde, da jeg hadde fulltidsjobb på siden og trening på kvelden. Det var god erfaring, men det tok på, sier mannen som sammen med sambygdning Håvard Johannessen etterhvert fikk hovedansvar i klubben som i fjor høst rykket ned til 3. divisjon.

Skorstad mener jobben som G16-assistent i Rosenborg er å rykke opp fra en trenerjobb i 2. divisjon.

–  I 2. divisjon er det flere spillere på hell som ikke er så opptatt av å lære. Her er det spillere som virkelig jakter proffdrømmen på hver eneste trening. Slike spillere vil alle jobbe med, som hele tiden lytter når du snakker, sier han.

– Kjenner klubben godt

I 2016 er det ti år siden han spilte sine siste kamper for juniorlagene til Rosenborg, der han sammen med Melhus-gutta Johannessen, Thomas Valø og Julian Karlgård ble G19-norgesmester i 2005.

– Jeg tror jeg passer inn godt her og kjenner klubben godt etter ti år. Denne aldersgruppen har vært fokuset på utdanningen min også, sier Skorstad.