Anne Kjersti Kalvå gikk femte og siste kvartfinaleheat og lå lenge i svært god posisjon, men på oppløpet ble hun forbigått og måtte tak til takke med 3. plass. Likevel holdt det til en semifinaleplass på tid som en av to «lucky loosere». I semifinalen var hun også med i kampen om en plass i finalen, men i siste del av heatet ble hun skjøvet ned til 4. plass. Farten i første heat var langt høyere og dermed ble det ikke noe nytt avansement som «lucky loser».

Fredrik Riseth var først ut av herrene og gikk inn til 3. plass fra heat 1. Det holdt ikke til semifinaleplass.

Nestemann ut er Magnus Stensås i heat 2. Han ender helt sist i gruppa og er dermed slått ut. Sivert Grøtan Eriksen gikk inn til 5. plass i fjerde heat og er også ute.

Dette skjedde i prologen tidligere i dag:

Fredag er sprintdag i NM i Tromsø og det blir flere lokal løpere i kvartfinalene senere i dag. Anne Kjersti Kalvå, som følte seg tung i kroppen på gårsdagens 10 kilometer i klassisk, gikk inn til en solid 8. plass.

I mål var hun tre og et halvt sekund bak Heidi Weng, som vant prologen foran Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem. Therese Johaug ble forøvrig nummer 11.

Herreklassen ble vunnet av Sindre Bjørnestad Skar. Sett med gauldalske øyne er det svært gledelig at Melhus blir representert med hele tre løpere i kvartfinalene senere i dag. Sivert Grøtan Eriksen ble best av de lokale med 19. plass, fulgt av Fredrik Riseth på 21. plass og Magnus Stensås på 24. plass. Eldstebror Riseth havnet like utenfor en kvartfinaleplass med 33. plass, rett foran Tomas Northug.

Thomas Ekren, som nå går for Strindheim IL, hadde 45. beste tid i prologen.

Finalene starter klokka 12.15 på Kvaløysletta.