Fanklubben til Marit Bjørgen er så jublende glad over at skidronninga planlegger å gjøre comeback under ski-NM del 2 på Beitostølen, at klubben setter opp tur dit.

Les også: NRK feirer også Marit Bjørgen

- Vi er veldig stolt og glad over at Marit satser på NM, sier tursjef Kåre Merket.

Tursjefen forteller at fanklubben har bestemt seg etter å ha fått nyheten om Bjørgens comeback, om å sette opp en busstur.

Heier fram Marit

- Vi skal ta imot Marit Bjørgen når hun går i mål, sier Merket.

Fanklubbens tur starter med buss fra Støren 31. mars. Deltakerne på turen vil få med seg femkilometeren og tremila før de returnerer tilbake. Overnattinga blir på Beitostølen.

- Vi er kjempeglade over at Marit Bjørgen vil gå skirenn nå. Tidligere har vi fått bekreftet at hun vil satse 100 prosent på Lathi, sier Merket.

- Var dere usikre på om hun ville komme tilbake etter å ha fått sønnen Marius?

- Selvsagt var vi i tvil, og dette må Marit bestemme selv. Når hun legger opp, så legger hun opp, sier Merket.

Gleden over at Marit signaliserer at hun er tilbake i konkurransesporet allerede i mars, har vekket stor glede i fanklubben.

Årsmøte

Sist søndag hadde fanklubben årsmøte, og Oddny Busklein ble gjenvalgt som leder.  Fanklubben hadde i fjor 180 betalende medlemmer. Tursjef Merket forteller at fanklubben under årsmøtet bestemte seg for å sette opp tur til Lahti neste år, og dette står ved lag.

- Fanklubben stiller selvfølgelig i Lahti, forteller Merket.

I tillegg blir det altså tur til Beitostølen i år.

Merket opplyser at Marit Bjørgen regelmessig besøker hjemtraktene, og han føler seg trygg på at Marit Bjørgen vet at hun opprinnelig kommer fra Rognes.

- Ta kontakt med meg om du vil være med på tur. Vi har ordnet med buss og overnatting, og vi satser på å sende avgårde en busslast, sier Merket.