Laget ble presentert på en pressekonferanse mandag morgen.

– Vi anser de fire som de best kvalifiserte til å gå den 10-kilometeren, sa landslagstrener Stig Rune Kveen.

Uttaket betyr at Astrid Øyre Slind ikke går 10-kilometeren. Lørdag tok hun bronse i skiathlon som VM-debutant.

– Hun var absolutt kvalifisert til å kunne gå etter den strålende prestasjonen på skiathlonen, men hun var giret på å lade batteriene. Hun har andre sjanser senere i mesterskapet, forklarte Kveen.

– I sitt livs form

Etter bronseløpet var Slinds tvillingsøster Silje og lillesøster Kari klare på at formløperen burde gå alt som er igjen i VM.

– Jeg mener at når en langrennsløper er i form, er du god nok til å gå det meste. Når du er i form, spiller det ingen rolle hvor langt eller kort rennet er, eller hvilken stilart det dreier seg som. Da takler du det meste. Ingenting biter på deg. Astrid er i sitt livs form, sa Kari Øyre Slind til NTB.

Østberg og Kalvå endte som nummer sju og åtte på 15 kilometeren med skibytte, mens Theodorsen havnet på 12.-plass.

Tøff VM-løype

– Jeg liker å tro at løypa passer meg bra. Den er veldig krevende og tøff. Den er spesielt hard midtveis, sa Østberg.

– Jeg tror og løypa passer meg veldig bra. Som Ingvild sier, er det en krevende løype. Det var veldig deilig å få unna debuten, og jeg tror en 10 kilometer skøyting passer meg fint, sa Theodorsen.

Udnes Weng gikk ikke lørdagens VM-renn. Hun har derimot imponert stort i sprintkonkurransene. Hun tok seg hele veien til finalen i torsdagens sprint, og hun tok VM-sølv på lagsprinten sammen med Kalvå.

Kvinnenes 10 kilometer med individuell start gås tirsdag fra klokken 12.30.