Skiskytteren fra Kvål gikk seg rett inn på europacup-laget for drøye to uker siden - en solid opptur etter skuffende resultater og sykdom i starten av sesongen.

Les også: Starter på ny frisk

I dag startet den sjette runden av IBU-cup med sprint i tyske Langdorf, en sprint som danner utgangspunktet for morgendagens jaktstart.

- Treningsmålet denne sesongen er en pallplass i IBU-cupen, og jeg har trua på det hvis alt klaffer. Det har gått veldig bra på standplass på trening de seneste dagene, sa Wærnes før dagens konkurranse.

Tre bom på siste

At han har slitt med formen på standplass den siste tiden legger han ikke skjul på. Heller ikke i dag skulle han se noen bedring.

Han åpnet bra med full klaff på liggende, men med tre strafferunder på siste skyting ble det til slutt langt opp til den suverene seierherren Matvey Eliseev fra Russland. I mål var han 2,12 minutter bak på en 28. plass.

Lyspunktet må være at kun én nordmann var foran på resultatlista - Vegard Gjermundshaug med sin 15. plass.

Håp om verdenscup

Dahlø Wærnes er avhengig av å vise seg fram i helga for å ha et lite håp om å få gå verdenscup i Canmore i Canada den første uka i februar.

Der er det ventet at flere av de store profilene står over for å være topp forberedt til VM i Holmenkollen i mars.

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å gå fort i IBU, sier Dahlø Wærnes, som fikk verdenscupdebuten etter forfall fra Emil Hegle Svendsen for ett år siden.

IBU-cup i Langdorf avsluttes med mix-konkurranser på lørdag.