Etter gårsdagens prestasjoner hvor Vålerenga og Lyn ble sendt ut av cupen ventet det som sagt afrikansk motstand for Gimses gutter i Oslo på torsdag. Motstandere var laget Lizzy Football fra Accra i Ghana som så langt var ubeseiret i cupen.

Lagene møttes torsdag morgen på Abildsø for å spille 1/16 finale i denne klassen som er den største i cupen med over 200 lag.

På Abildsø ventet det et meget slitt og hardt kunstgress av den gamle typen, og det ville bli spennende å se hvem som mestret dette underlaget best.

- Very bad for us

Trønderbladet tok en prat med ghaneserne før start. De kunne fortelle at de var et lag fra hovedstaden Accra og at de hadde reist hit med 16 spillere på 15 og 16 år.

På spørsmål om underlaget kunne treneren stort sett bare riste på hodet og fortelle at det var «very bad for us». Riktignok hadde de kunstgress i Ghana også, men det var ikke noe de var vant til å spille på, og dette så ut som et flatt gulvteppe. Laget hadde hørt om Rosenborg, og var stolte av sin landsmann Anthony Annan som de visste hadde spilt i Norge.

Utagbart skudd

Og kampen bar de første minuttene preg av at ballen trillet fort og spratt godt, ghaneserne slo mye langt og begge lag trengte nok litt tid på å venne seg til dette. Etter bare tre minutter fikk Gimse sin første corner, og etter noe klabb og babb i feltet fikk Mathias Jullumstrø ekspedert den i mål til 1-0.

Det hørtes over hele Abildsø ettersom fløyter og trommer og jubel fra Gimse-siden tok helt av.

Og Gimse ga seg ikke, to minutter senere kom det et langt og høyt framspill som Martin Røssvoll dempet silkemykt før ghaneserne forsto at han hadde ballen, hvorpå han direkte på halvspretten banket ballen i mål fra 12-13 meter. Helt uten sjanse for keeper og forsvar.

Konger i lufta

Ghaneserne kjempet hardt resten av omgangen, og det ble mange harde dueller, men de fortsatte å gjøre det vanskelig for seg selv ved å slå lange og høye baller mens Gimse fikk bedre og bedre grep på banespillet og kom etter hvert til fine angrep på flankene. Og forsvaret til Gimse var fortsatt meget solid, og vant det som var av luftdueller.

Det sto seg 2-0 til pause, og andre omgang ble preget av noe jevnere spill, kriging og harde dueller. Lizzy fikk noen cornere som ble ryddet greit opp i, og de fikk et mål helt korrekt annullert etter at en spillet plukket ned ballen med handa og fikk gult kort for det.

Hands og straffe

Halvveis i andre omgang hadde Einar Grilstad dribleshow med høyrebacken til Lizzy, og backen så seg nødt til å stoppe innlegget like foran mål med handa, og dermed straffe til Gimse.

Straffen satte Mathias Jullumstrø kontant i mål, og med tre måls ledelse og full kontroll ble resten av omgangen bare en parademarsj til tonene av Gimsesanger og trompeter.

Gimse er dermed klar for 1/8 finale i ettermiddag der de møter laget BOIF fra Bardufoss.