- Det har vært målet mitt hele sesongen, så det er bare helt utrolig, sier Marit Bjørgen til Trønderbladet like etter blomsterseremonien.

32-åringen gjorde mange nervøse da hun klusset med skibyttet etter 20 kilometer, men Bjørgen hentet raskt inn Kowalczyk og Therese Johaug og trioen var igjen intakt. Trioen holdt følge helt til siste motbakke, da rykket den polske jenta. Bjørgen så faren og fulgte henne opp bakken. Johaug ble hektet av og dermed ble det en spurtduell mellom Rognes-ekspressen og Kowalczyk. Igjen var Bjørgen sterkest og dermed staket hun inn til sitt fjerde VM-gull i dette mesterskapet og nummer 12 totalt.

En av de første hun takket i målområdet var smøreren Perry Olsson. Bjørgen benyttet seg av tre par og alle var gullski, skulle det vise seg.

- Jeg hadde kanonoski hele veien, var Bjørgens beskjed til svensken.

Olsson er selvsagt også fornøyd med at Norges langrennsjenter avsluttet med gull i siste øvelse.

- Hun var fornøyd og det var vi også, smiler Olsson.

Han var ikke sikker på gull før Bjørgen fikk noen meter ned til Kowalczyk.

- Justyna er jo også bra til å stake, men det er veldig bra at hun fikk det til. Det var denne distansen og stafetten hun helst ville vinne, forteller Olsson.

Det ga Bjørgen klart uttrykk for overfor trener Egil Kristiansen også.

- Jeg klarte målet mitt!, jublet skidronninga og fikk samtidig en god klem av treneren.

Etter medaljeseremonien i kveld er Marit Bjørgen gjest i NRKs VM-studio. Men etter det skal de norske jentene feire et ellevilt VM. Fem gull, hvor av fire til Bjørgen, av seks mulige rettferdiggjør minst ett glass champagne. Og hvem som holder lengst?

- Hvem som helst kan vinne festen, men jeg holder ut lengst, sa en smilende på en pressekonferanse etter gulløpet.

Klokka seks i morgen tidlig setter Bjørgen og de andre jentene kursen mot Norge igjen.