- Jeg tapte for mange sekunder til 3. plassen sammenlagt på 500-meteren. Martine Ripsrud gikk en ekstremt god 500 meter og slo meg med nesten to sekunder. Det er veldig viktig med en god 500 i et sammenlagtstevne. Om jeg skulle tatt igjen Ripsud før dag to måtte jeg ha slått henne med seks-syv sekunder på 1.500-meteren, sier Lund.

Totalt noterte hun seg for to 4. plasser, én 3. plass og én 2. plass under helga junior-NM. Sølvet kom på NMs siste distanse, 3.000 meter. Lund er tilfreds med at hun kun ble slått med 36 hundredeler av den suverene sammenlagtvinnteren Sofie K. Haugen fra Sandefjord.

- Hun er på en måte overlegen, så at jeg er så nære å vinne er veldig artig. Det var en skikkelig oppmuntring for meg. Målet var medalje, men 4. plass er uansett greit, sier skøytetalentet.

- Hva skal du gjøre for å bli raskere på 500 meter?

- Jeg har jobbet mye for å bli raskere og skal fortsette med det. Det viktigste er likevel å forbedre det jeg allerede er god på. Jeg er en distanseløper og når jeg blir senior blir kvadraten annerledes. Da går vi 500, 1.500, 3.000 og 5.000 meter. Da betyr ikke 500-meteren like mye, sier Lund.

Neste stevne på programmet er norgescup 7 i Vikingskipet 13. og 14. februar.

- Med god is er muligeten til stede for å sette perser, noe forbundet ser på. Jeg håper å komme med i talentgruppa neste sesong. Talentgruppa er et slags juniorlandslag, opplyser Lund.

PS: Marte Vatn skulle også ha deltatt i helgas NM, men ble syk og reiste hjem.